ΑΤΛΕΤΙΚΟ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 1-0 Μεγάλη Ατλέτικο, σπίτι της η Μπαρτσελόνα! (vds)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ολοκλήρωσε το «θαύμα», νίκησε με 1-0 την Μπαρτσελόνα στο «Βιθέντε Καλδερόν» και προκρίθηκε στα ημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς λιγκ, αφήνοντας στον Μέσι και την παρέα του να επιστρέψουν πρόωρα σπίτι τους!

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έδειξε περίσσιο πάθος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και με γκολ του Κόκε από το 5ο λεπτό άφησε την Μπαρτσελόνα εκτός διοργάνωσης.
Προκρίθηκε μετά από 40 ολόκληρα χρόνια στους ημιτελικούς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, επιβεβαιώνοντας πως είναι η ευχάριστη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης.

Εκκωφαντικό ξεκίνημα για την Ατλέτικο
Η Ατλέτικο ξεκίνησε το παιχνίδι καταιγιστικά και για 20 λεπτά είχε εγκλωβίσει την Μπαρτσελόνα στα καρέ της. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε είχε καταφέρει να κάνει 3 κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο πεντάλεπτο. Το σημαντικότερο όλων όμως ήταν ότι ευτύχησε να σκοράρει πολύ νωρίς, μόλις στο πρώτο λεπτό, με τον Κόκε.
Έπειτα από φάση διαρκείας, η οποία ξεκίνησε με κεραυνό του Βίγια που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, η μπάλα μετά από σέντρα του Άντριαν Λόπεθ, κεφαλιά πάσα του Βίγια, στρώθηκε στον Κόκε, που δεν δυσκολεύθηκε να την στείλει κατευθείαν στα δίχτυα του Πίντο και να ανοίξει το σκορ.
Η Ατλέτικο, μετά το πρώτο γκολ ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοσή της και απείλησε και πάλι με τον Βίγια στο 11', αλλά ο Ισπανός σκόρερ νικήθηκε πάλι από το οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ και 8' αργότερα, όταν ο Βίγια μετά από ωραία ασίστ του Ραούλ Γκαρσία βρέθηκε πάλι σε πλεονεκτική θέση, αλλά και αυτή τη φορά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πίντο.
Από το 20ο λεπτό και μετά, η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να βρει τα πατήματά της και το πέτυχε, ανακτώντας πλήρως την κατοχή της μπάλας. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους το παιχνίδι ήταν μια φωτοτυπία αυτού της περασμένης εβδομάδας. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν, είχαν την κυκλοφορία, ωστόσο η άμυνα του Σιμεόνε δεν άφηνε χώρους για να δημιουργηθεί κάποια ουσιαστική ευκαιρία.
Μοναδική καλή στιγμή για τους Μπλαουγκράνα ήταν με τον Μέσι, όταν μετά από δύο φοβερές ατομικές ενέργειες του Νεϊμάρ, πήρε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά αστόχησε. Κάπως έτσι, η Μπαρτσελόνα πήγε στο ημίχρονο με την πλάτη στον τοίχο, όντας πίσω στο σκορ με 1-0.
Κατοχή χωρίς ουσία για την Μπάρτσα
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Μπαρτσελόνα να έχει μια πολύ καλή ευκαιρία στο 48', αλλά ο Κουρτουά δήλωσε παρών και νίκησε κατά σειρά τους Νεϊμάρ, Μέσι και Τσάβι. Του πρώτου, του πήρε την... μπουκιά από το στόμα σε φάση τετ-α-τετ, έπιασε σουτ του Μέσι στη συνέχεια της φάσης, ενώ ούτε ο Τσάβι κατάφερε να βρει δίχτυα από απόσταση αναπνοής.
Από εκείνο το σημείο και για 25 λεπτά περίπου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με την Μπαρτσελόνα να έχει συνεχώς την κατοχή, χωρίς όμως να καταφέρει να πατήσει περιοχή και να βγάλει φάσεις. Η Ατλέτικο έχασε μοναδική ευκαιρία να τελειώσει μια και καλή την υπόθεση πρόκριση στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Γκάμπι, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Πίντο, είχε όλο τον χρόνο να τελειώσει τη φάση, αλλά αγχώθηκε, δεν πλάσαρε σωστά και ο Ισπανός πορτιέρο τον νίκησε.

Στο 90ο λεπτό η Ατλέτικο έχασε ακόμα μία μοναδική ευκαιρία με τον Ροντρίγκεθ, ο οποίος μετά από φοβερή κούρσα, πλάσαρε σωστά, όμως ο Πίντο ήταν εκεί και διατήρησε ζωντανή την Μπαρτσελόνα. Το σφύριγμα της λήξης ήρθε να λυτρώσει τους παίκτες του Ντιέγκο Σιμεόνε, οι οποίοι νίκησαν για πρώτη φορά μετά από πέντε αναμετρήσεις φέτος την Μπαρτσελόνα και προκρίθηκαν στους «4» . Εκεί όπου θα συναντήσουν μία εκ των Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου.
ΣΚΟΡΕΡ: 5' Κόκε
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάουαρντ Ουέμπ (Αγγλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 18΄ Μπουσκέτς, 90+1 Κόκε, 90+2΄Ντάνι Άλβες, 90+3΄Μασχεράνο
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Μπαρτρά, Μασχεράνο, Άλμπα, Ντάνιελ Άλβες, Φάμπρεγκας (61΄Σάντσεθ), Τσάβι, Ινιέστα (72΄Πέδρο), Μπούσκετς, Μέσι, Νεϊμάρ
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Κουρτουά, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίζ, Χουανφράν, Μιράντα, Τιάγκο, Κόκε, Άντριαν Λόπεθ (62΄Ντιέγκο), Γκάμπι, Βίγια (79΄Κριστιάν Ροντρίγκεθ,
Επιμέλεια: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...