ΠΑΟ - ΤΣΣΚΑ 65-59: Η «πράσινη» ψυχή μίλησε! -Highlights: Panathinaikos Athens-CSKA Moscow, Playoffs Game 3

Η «πράσινη» ψυχή μίλησε! Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον κακό του δαίμονα, την αστοχία, και μαζί την ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ (65-59), μειώνοντας τη σειρά των προημιτελικών σε 2-1
Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του δείχνοντας ψυχή και ψυχραιμία όταν χρειάστηκε. Επικράτησε της ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ με 65-59 και μείωσε σε 2-1 τη σειρά των προημιτελικών.


Πλέον οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη έχουν την ευκαιρία στο ματς που ακολουθεί την Τετάρτη (23/04, 19:30) να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να ταξιδέψουν στη Μόσχα για να διεκδικήσουν την πρόκριση στο Final 4 του Μιλάνου.

Κακός δαίμονας για το «τριφύλλι» και σε αυτό το παιχνίδι η επίθεση καθώς παρότι ξεκίνησε καλά, παρ΄ολίγον να πληρώσει τη δυστοκία του.

Λάσμε και Ράιτ ξεχώρισαν για τους «πράσινους». Ο Ουίμς κορυφαίος των Ρώσων.

Κορυφαίος σε ασίστ στη διοργάνωση έγινε ο Διαμαντίδης καθώς φτάνοντας στις 978 ξεπέρασε τον Παπαλουκά.


Η ΤΣΣΚΑ «σταύρωσε» τον Παναθηναϊκό συντρίβοντάς τον με 77-51 ..Highlights: CSKA Moscow-Panathinaikos Athens, Playoffs Game 2 
Ο Παναθηναϊκός έφτασε μία ανάσα από το «break» και τη νίκη μέσα στη Μόσχα, ωστόσο για ένα ακόμα παιχνίδι αν και είχε την ευκαιρία έφυγε ηττημένος (77-74) από το παρκέ. Οι «πράσινοι» είχαν την ευκαιρία να πάρουν το παιχνίδι στο τέλος της κανονικής περιόδου, ενώ είχαν και την τελευταία επίθεση της παράτασης.
ΤΣΣΚΑ Μ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 77-74 (ΠΡΤ) Έχασε τη μεγάλη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός

Και στις δύο περιπτώσεις ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν κατάφερε να δώσει στην ομάδα του τη νίκη που θα του έδινε προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ. Στην πρώτη περίπτωση εγκλωβίστηκε στην άμυνα της ΤΣΣΚΑ και έδωσε τη μπάλα στον Μπράμος για «σκοτωμένο» τρίποντο, ενώ στην τελευταία επίθεση της παράτασης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων.
Πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει αυτό το αποτέλεσμα, να «πατήσει» πάνω στα καλά στοιχεία που είχε στην αναμέτρηση και να προετοιμαστεί κατάλληλα για το παιχνίδι της Μ. Παρασκευής.
Τον «πλήγωσαν» τα τρίποντα
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, ειδικά στην άμυνά του, αλλά στη συνέχεια είχε δύο προβλήματα που σε όλο το πρώτο μέρος δεν κατάφερε να βρει λύσεις. Το ένα ήταν το μακρινό σουτ και το άλλο η άμυνα πάνω στον Κάιλ Χάινς.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι «πράσινοι» μέχρι το 7' είχαν 0/7 τρίποντα ενώ τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο με 0/8. Παράλληλα οι παίκτες του Μεσίνα, είχαν καλά ποσοστά έξω από τα 6,75μ. με αποτέλεσμα να φτάσουν τη διαφορά ακόμα και στο +13 (31-18 στο 15') και για να κλείσει το πρώτο μέρος με 40-33.

Μπήκαν τα σουτ, άλλαξε η εικόνα
Με δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός είχε συγκέντρωση στην άμυνά του, ενώ δεν έχασε πολλές κατοχές από τα ριμπάουντ, το... πρόβλημα εστιαζόταν ξεκάθαρα στην επίθεση.
Στο 23' ο Γιόνας Ματσιούλις ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο της ομάδας του μετά από 10 άστοχες προσπάθειες και το παιχνίδι έδειξε να... γυρίζει. Άλλο ένα δικό του τρίποντο, δύο από τον Φώτση και εν τέλει ένα του Διαμαντίδη έφεραν τον Παναθηναϊκό σε απόσταση αναπνοής (58-56).

«Πλήρωσε» τις κακές επιλογές
Πλέον το μομέντουμ του αγώνα ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού. Και οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη δεν το άφησαν να περάσει ανεκμετάλλευτο. Με τον Λάσμε να μπαίνει στην επιθετική εξίσωση, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο έμεινε μέσα στο ματς αλλά προσπέρασε με 65-69 στο 38'.
Η ΤΣΣΚΑ έμοιαζε εγκλωβισμένη και από τη στιγμή που έλειπε ο Τεόντοσιτς δεν είχε ούτε παιχνίδι με pick n' roll αλλά ούτε και τον παίκτη που θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα. Τελικά αυτόν τον μανδύα φόρεσε ο Σόνι Ουίμς. Ο Αμερικανός με τρίποντο έφερε το παιχνίδι στα ίσια (70-70 στο 39') ενώ μετά από δύο ζευγάρια εύστοχων βολών η τελευταία επίθεση πέρασε στον Παναθηναϊκό.
Ο Διαμαντίδης όμως εγκλωβίστηκε στην αντίπαλη άμυνα, έκανε άσχημη πάσα και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.
Εκεί η ΤΣΣΚΑ έδειξε πως πνευματικά ήταν ελαφρώς πιο ξεκούραστη. Τόσο, δηλαδή, όσο για να έχει ένα μικρό προβάδισμα στο τέλος. Στα 21'' ο Ουίμς έκανε το 77-74 με τον Διαμαντίδη να αναλαμβάνει την τελευταία επίθεση, να αστοχεί σε τρίποντο και τους Ρώσους να παίρνουν το ριμπάουντ και μαζί την πρώτη νίκη στη σειρά.
Τα δεκάλεπτα: 21-14, 40-33, 58-56, 72-72, 77-74
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Μεσίνα): Μίτσοφ 2, Φριτζόν 10 (2), Τζάκσον 5 (1), Πάργκο 1, Κρστιτς 5, Ουίμς 21 (3), Βοροντσέβιτς, Κάουν 1, Χριάπα 17 (2), Χάινς 15.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 3, Μπατίστ, Φώτσης 6 (2), Ούκιτς 2, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης 4, Διαμαντίδης 10 (2/10τρ.), Γκιστ 9, Ματσιούλις 14 (2), Ράιτ 12.
Επιμέλεια: ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ



Highlights: CSKA Moscow-Panathiniakos Athens ..
 EUROLEAGUE BASKETBALL


Η ΤΣΣΚΑ «σταύρωσε» τον Παναθηναϊκό συντρίβοντάς τον με 77-51

 

Χαμένη πήγε για τον Παναθηναϊκό η δεύτερη ευκαιρία για break - Με πολύ χειρότερο πρόσωπο σε σχέση με το πρώτο ματς, προσδοκά πλέον... Ανάσταση την άλλη εβδομάδα

Με άδεια χέρια θα επιστρέψει από τη Μόσχα ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έχασαν και στον δεύτερο αγώνα της σειράς από την ΤΣΣΚΑ με 77-51 και πλέον ψάχνουν τρεις νίκες μέσα σε διάστημα πέντε ημερών την επόμενη εβδομάδα.

Όντας καλή επιθετικά μόνο στα έξι πρώτα λεπτά και αμυντικά μόνο για δώδεκα στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Φραγκίσκου Αλβέρτη δεν είχε τύχη απέναντι σε μια ομάδα που δίχως να εντυπωσιάσει έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να φτάσει στο 2-0.

Μοναδικός διασωθείς ο Ούκιτς με 15 πόντους για το «τριφύλλι» που είχε 14/38 δίποντα και 4/20 τρίποντα. Μόλις 20 λεπτά έπαιξε ο Διαμαντίδης λόγω τραυματισμού στη μύτη. Δήμιος ο Σόνι Γουίμς και πάλι με 23 πόντους.

Οι δύο ομάδες δίνουν πλέον ραντεβού τη Δευτέρα του Πάσχα στο ΟΑΚΑ (21:45).

Όρθιος χωρίς τον αρχηγό του

Διαμαντίδης, Ούκιτς, Ματσιούλις, Φώτσης και Λάσμε άρχισαν το ματς για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο αρχηγός του «τριφυλλιού» μετά από μόλις ενάμιση λεπτό χτύπησε στη μύτη κι άρχισε να αιμορραγεί, με αποτέλεσμα να δώσει γρήγορα τη θέση του στον Κάρι. Με πρωταγωνιστές τους Ούκιτς και Ματσιούλις οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τέσσερις (11-15) κι έχασαν ευκαιρίες να φτάσουν σε μεγαλύτερο προβάδισμα αστοχώντας σε τρία εύκολα καλάθια. Ο «ζεστός» και πάλι Γουίμς συνεπικουρούμενος από Χάινς και Κρστιτς είχαν τις απαντήσεις για την ΤΣΣΚΑ, που με κάρφωμα του Χριάπα ανέκτησε το προβάδισμα κι έκλεισε με 21-19 το ιδιαίτερα παραγωγικό εκατέρωθεν πρώτο δεκάλεπτο.

Μίκρυνε το καλάθι, μεγάλωσε η διαφορά

Παρά την επιστροφή του Διαμαντίδη με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Παναθηναϊκός «κόλλησε» στην επίθεση αστοχώντας τόσο από κοντινή όσο κι από μακρινή απόσταση. Φριτζόν, Βοροντσέβιτς και Μίτσοβ έτρεξαν ένα σερί 16-0 για την ΤΣΣΚΑ, που εκτόξευσε τη διαφορά στο 35-19. Χρειάστηκε να συμπληρώσουν 7:43 χωρίς σκορ για να σπάσουν οι «πράσινοι» το ρόδι με τον Κάρι και να μειώσουν στους 12 (37-25), αλλά μόνο προσωρινά. Η ομάδα του Μεσίνα έκλεισε το ημίχρονο με 39-25, με τον Παναθηναϊκό μετά το έκτο λεπτό του αγώνα να έχει 4/14 δίποντα και 0/7 τρίποντα και τον αρχηγό του λόγω του χτυπήματος τη μύτη να παίζει μόλις πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος.

Τσάμπα η άμυνα

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από τα αποδυτήρια βελτιώνοντας θεαματικά την άμυνά του, έστω κι αν Ούκιτς και Λάσμε φορτώθηκαν με τρίτο φάουλ. Όμως παρότι κράτησε την ΤΣΣΚΑ χωρίς πόντο για περίπου πεντέμισι λεπτά, την ίδια ώρα πέτυχε μόλις τρεις πόντους, με αποτέλεσμα να μειώσει από τους 14 στους 11 (39-28). Όταν οι γηπεδούχοι έφτασαν στο μπόνους των βολών και βρήκαν λύσεις στο σκοράρισμα, μοιραία η διαφορά πήρε την ανιούσα επιστρέφοντας στους 16 (50-34). Το τρίποντο του Μπράμου, πρώτο μετά από εννιά σερί άστοχα για την ομάδα του, και οι βολές του Ράιτ «ψαλίδισαν» το προβάδισμα της ΤΣΣΚΑ στους έντεκα, 50-39, με τους οποίους ολοκληρώθηκε και το τρίτο δεκάλεπτο.

Χωρίς επιστροφή

Συνεχίζοντας να κλέβει μπάλες, αλλά και να βλέπει το καλάθι σαν την τρύπα της βελόνας, ακόμη και με ελεύθερες βολές, ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να επιστρέψει στο ματς. Γουίμς και Τζάκσον με προσωπικά καλάθια επανέφεραν τη διαφορά σε απόσταση ασφαλείας (57-41), ενώ ο πρώτος ανέλαβε προσωπικά να απομακρύνει και την τελευταία ελπίδα των «πράσινων» να… σκεφτούν έστω και την ανατροπή γράφοντας το 62-43 στα μέσα της τέταρτης περιόδου. Η ρωσική ομάδα έκανε πάρτι στα τελευταία λεπτά φτάνοντας στο +28, 77-49, και πανηγυρικά στο 2-0.

Δεκάλεπτα: 21-19, 39-25, 50-39, 77-51.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Μίτσοβ 12, Φριτζόν 7, Τζάκσον 4, Πάργκο 2, Κρστιτς 10, Γουίμς 23, Ζοζούλιν, Βοροντσέβιτς 9, Σουχόβτσοφ, Κάουν 2, Χριάπα 4, Χάινς 4.

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 4, Κάρι 2, Μπατίστ 2, Φώτσης 3, Ούκιτς 15, Λάσμε 4, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης, Γκιστ 6, Παππάς, Ματσιούλις 5, Ράιτ 2.

Διαιτητές: Πουκλ (Σλοβενία), Πέρεθ (Ισπανία), Πιθάρο (Ισπανία).

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...