Ελλάδα Αρμαντέιλ: Απολαυστικό τετράωρο θεατρικής μέθεξης

Μία από τις καλύτερες παραστάσεις της θεατρικής σεζόν παρουσιάζεται τον τελευταίο μήνα στο Σύγχρονο Θέατρο. Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος «Αρμαντέιλ» (1866) του Ουίλκι Κόλινς.


 Η Μαρία Κίτσου και ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης έχουν κάνει την καταπληκτική διασκευή του πολυσέλιδου μυθιστορήματος, καταφέρνοντας να κρατήσουν αμείωτη την προσοχή του θεατή στις τέσσερις ώρες που διαρκεί το έργο. Αυτός είναι ο πρώτος και μέγιστος άθλος της συγκεκριμένης δουλειάς: η άριστη θεατρική απόδοση ενός λογοτεχνικού αριστουργήματος.

Χωρίς καθόλου σκηνικά και με ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, παρουσιάζουν με γλαφυρότητα την πιο γνωστή ιστορία του βικτωριανού συγγραφέα, που θεωρείται ο πατέρας του αγγλικού μυθιστορήματος μυστηρίου. Όλη η εξέλιξη και η κλιμάκωση της πλοκής βασίζεται στις απολαυστικές ερμηνείες του νεανικού θιάσου, κάτι που αποτελεί και βασικό το κλειδί της επιτυχίας της παράστασης, που έχει σκηνοθετήσει με καταιγιστικό ρυθμό ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Μία παράξενη διαθήκη γραμμένη από το νεκροκρέβατο ενός ευγενούς το 1832, οδηγεί στην πιο συναρπαστική ιστορία μυστηρίου, και εμπλέκει 20 χρόνια αργότερα δύο νέους, κάτω από την κατάρα του κοινού ονόματός τους: Αρμαντέιλ. Στο κέντρο όλων, είναι η μυστηριώδης και όμορφη Λύντια Γκουίλτ. Η πλοκή ξεδιπλώνεται μέσα από μοιραίους έρωτες, ίντριγκες, δολοπλοκίες, εξαπατήσεις, και δολοφονίες.


Παραστάσεις μέχρι 29 Απριλίου.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση: Σάντυ Παπαϊωάννου
Διασκευή: Μαρία Κίτσου – Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Σκηνικά: Ηλένια Δουλαδίρη
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη – Παναγιώτης Λαμπριανίδης
Φωτισμοί – Video: Τάκης Λυκοτραφίτης
Βοηθός σκηνοθέτης: Μαρία Κίτσου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Κάκκαλου, Αγνή Χιώτη
Κατασκευή κοστουμιών: Δάφνη Τσακότα
Παίζουν:
Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Χάρης Αττώνης, Λάζαρος Βαρτάνης, Ελένη Κάκκαλου, Ζωή Καραβασίλη, Μαρία Κίτσου, Μάριος Μακρόπουλος, Σύνθια Μπατσή, Φάνης Παυλόπουλος.
Θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος μυστηρίου «Armadale» (1866) του Wilkie Collins, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg, σε μετάφραση της Σάντυ Παπαϊωάννου.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τρίτη 22/4
Τετάρτη 23/4
Πέμπτη 24/4
Παρασκευή 25/4
Δευτέρα 28/4
Τρίτη 29/4
Δευτέρα έως και Πέμπτη στις 7.00 μ.μ., Παρασκευή 25/4 στις 8.00 μ.μ.
Διάρκεια παράστασης : 210’ με δύο διαλείμματα
Τιμές εισιτηρίων:
15 ευρώ γενική είσοδος και 10 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, νεανικό έως 18 και συνταξιούχων άνω των 65)
Για ανέργους υπάρχουν δωρεάν εισιτήρια για περιορισμένο αριθμό θέσεων ανά παράσταση (με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας).
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ / ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΕΥΜΟΛΠΙΔΩΝ 45, ΓΚΑΖΙ (δίπλα στο μετρό Κεραμεικού)
Τηλ.: 2103464380
Ε-mail: e.theatrou@gmail.com
Ωράριο ταμείου:
Δευτέρα – Κυριακή 11.00π.μ. – 21.00μ.μ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...