Νότια Κορέα: Το πλήρωμα είχε εντολή να εγκαταλείψει το πλοίο και άφησε τα παιδιά να πνιγούν -(Live) KOREAN FERRY DISASTER

Ν.Κορέα: Ο μικρός ήρωας... που δεν πρόλαβε να τηλεφωνήσει στους γονείς του.
Νέα στοιχεία για το ναυάγιο των 29 νεκρών και 273 αγνοουμένων, μέχρι στιγμής - Δύο δύτες κατάφεραν να μπουν στο κουφάρι του πλοίου, αλλά, όπως είπαν, δεν μπορούσαν να δουν «ούτε τη μύτη» τους
Είναι άραγε μία γυναίκα η «πέτρα του σκανδάλου» πίσω από το ναυάγιο στις νότιες ακτές της Νοτίου Κορέας,
που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 29 ανθρώπων, ενώ άλλοι 273 εξακολουθούν να αγνοούνται; -και, πιθανότατα, είναι νεκροί.

Σύμφωνα με νοτιοκερεατικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για μία 26χρονη ναυτικό, που φέρει το βαθμό της γ' αξιωματικού, η οποία φέρεται να βρισκόταν στο πηδάλιο του πλοίου «Sewol», την ώρα της τραγωδίας.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γυναίκαι είχε εμπειρία μόλις ενός έτους και είχε προσληφθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία πριν από περίπου έξι μήνες.

Μάλιστα, εις βάρος της -όπως και του καπετάνιου, ο οποίος ήδη συνελήφθη- έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.



Σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες για την τραγωδία φαίνεται πως πέφτουν αποκλειστικά πάνω στον καπετάνιο και τους υπαξιωματικούς του. Μάλιστα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο πλοίαρχος Λι Τζουν-Σεόκ και η πλειονότητα των 28 μελών του πληρώματος κατάφεραν να εγκαταλείψουν το πλοίο, προτού βυθιστεί και δέχθηκαν έντονες επικρίσεις για το ό,τι το εγκατέλειψαν, όταν οι περισσότεροι επιβάτες είχαν εγκλωβιστεί σε αυτό.

Περισσότερες από 48 ώρες μετά την τραγωδία και παρά τα ισχυρά ρεύματα που επικρατούν στην περιοχή, δύο δύτες κατάφεραν την Παρασκευή να ανοίξουν μια πόρτα και να εισέλθουν στο τμήμα φορτίου του πλοίου, το οποίο έχει βυθιστεί πλήρως.

«Δεν υπάρχει σχεδόν καμία ορατότητα. Δεν μπορείτε να δείτε ούτε τη μύτη σας» δήλωσε ένας από τους δύο άνδρες, όταν επέστρεψε στην ξηρά.


















..
Τραγωδία χωρίς τέλος

Ν. Κορέα: Κρεμάστηκε ο υποδιευθυντής των μαθητών του ναυαγίου!

Βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο - Ήταν υποδιευθυντής του Λυκείου στο οποίο φοιτούσαν οι εκατοντάδες αγνοούμενοι μαθητές που επέβαιναν στο μοιραίο πλοίο Σοκ προκαλεί η είδηση ότι καθηγητής που ήταν ανάμεσα στους διασωθέντες του κρουαζιερόπλοιου Sewol, που βυθίστηκε τη Μεγάλη Τετάρτη ανοιχτά της Νοτίου Κορέας, αυτοκτόνησε μην αντέχοντας τη φρίκη των όσων έζησε. Ο υποδιευθυντής του λυκείου, μαθητές του οποίου έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στο δυστύχημα του νοτιοκορεατικού φέρι, αυτοκτόνησε, αφού κρεμάστηκε έξω από ένα μεγάλο γυμναστήριο, όπου διαμένουν οι οικογένειες των θυμάτων. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο Κανγκ Μιν-γκιού, 52 ετών, αγνοείτο από τη Μ. Πέμπτη και φέρεται να κρεμάστηκε με τη ζώνη του από ένα δέντρο έξω από το γυμναστήριο. Από τους 475 επιβάτες και μέλη του πληρώματος του πλοίου, περίπου 340 ήταν μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Λύκειο Ντανουόν της Ανσάν, μιας βιομηχανικής πόλης κοντά στη Σεούλ, που βρίσκονταν σε εκδρομή προς το νησιωτικό θέρετρο Τζετζού. Όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο υποδιευθυντής του σχολείου ήταν ένας από τους 179 επιζώντες του ναυαγίου που συνέβη το πρωί της Μ. Τετάρτης, ανοικτά των νότιων ακτών της Κορέας. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ακτοφυλακή της Νοτίου Κορέας, οι νεκροί αυξήθηκαν στους 29, ενώ οι αγνοούμενοι είναι 273.

  πηγη

 

Νότια Κορέα: Το πλήρωμα είχε εντολή να εγκαταλείψει το πλοίο και άφησε τα παιδιά να πνιγούν

Την ώρα που στους επιβάτες είπαν να παραμείνουν στις θέσεις τους, μια γυναίκα μέλος του πληρώματος αποκαλύπτει πως αυτοί είχαν διαφορετικές εντολές Μια γυναίκα μέλος του πληρώματος του νοτιοκορεατικού πλοίου που βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα δήλωσε σήμερα ότι η ίδια και οι συνάδελφοί της είχαν «λάβει εντολή» να εγκαταλείψουν το πλοίο που βυθιζόταν. Την ώρα που οι εντολές από τα μεγάφωνα του πλοίου προς τους επιβάτες ήταν να παραμείνουν στις θέσεις τους, και σύμφωνα με όλους τους ειδικούς ήταν και η αιτία που σήμερα η Νότια Κορέα θρηνεί τόσα θύματα, φαίνεται πως το πλήρωμα είχε διαφορετικές οδηγίες. Το πλοίο Sewol, βάρους περίπου 7.000 τόνων, βυθίστηκε στη διάρκεια ενός ταξιδιού ρουτίνας που πραγματοποιούσε, αναχωρώντας από το λιμάνι του Ιντσεόν, κοντά στη Σεούλ, με προορισμό το νησί Ζεζού, στο νότο. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο ανθρώπινο λάθος και τη μηχανική βλάβη. Το μέλος του πληρώματος που δεν κατονομάζεται μίλησε για λίγο στους δημοσιογράφους την ώρα που είχε εξέλθει από το δικαστήριο και επέστρεφε στο σημείο όπου τελεί υπό κράτηση, φορώντας χειρουργική μάσκα, καπέλο του μπέιζμπολ και σακάκι με κουκούλα. Εν τω μεταξύ, από τις πρώτες ώρες του τραγικού ναυαγίου είχε αποκαλυφθεί πως από τους πρώτους που το εγκατέλειψαν ενώ βυθιζόταν, ήταν ο ίδιος ο καπετάνιος! Τουλάχιστον 300 άνθρωποι, οι περισσότεροι μαθητές και καθηγητές από το ίδιο σχολείο, είναι νεκροί ή φέρονται ως αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο στις 16 Απριλίου το πλοίου με το οποίο ταξίδευαν. Όταν το πλοίο άρχισε να βυθίζεται, το πλήρωμα είπε στα παιδιά να παραμείνουν στις καμπίνες τους.
πηγη 


Ν.Κορέα: Ο μικρός ήρωας... που δεν πρόλαβε να τηλεφωνήσει στους γονείς του

Οι σπαρακτικές προσωπικές ιστορίες των θυμάτων του ναυαγίου... Τα 48 κοριτσάκια που άφησαν την τελευταία τους πνοή μέσα σε μια μικρή καμπίνα - Στους 187 οι νεκροί - Αγνοούνται ακόμη 115 άτομα

Συγκλονίζουν οι προσωπικές ιστορίες των θυμάτων του ναυαγίου που έρχονται στο φως της δημοσιότητας...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters ο Τσόι, ο μικρός ήρωας που ειδοποίησε πρώτος τηλεφωνικά ότι το πλοίο στη Νότια Κορέα που μετέφερε εκατοντάδες επιβάτες βυθίζεται... δεν κράτησε λίγο από το χρόνο του για να τηλεφωνήσει και στους γονείς του.

Ο πρώτος συναγερμός στο βυθιζόμενο νοτιοκορεατικό οχηματαγωγό δόθηκε ύστερα από το τηλεφώνημα του αγοριού, που επέβαινε σε αυτό και το οποίο κάλεσε την πυροσβεστική στις 8.52 π.μ της ημέρας που βυθίστηκε το πλοίο, τρία λεπτά μετά την τελευταία στροφή που πραγματοποίησε.

«Σώστε μας! Βρισκόμαστε σε ένα πλοίο που νομίζω ότι βυθίζεται», είπε το αγόρι σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του, ο μικρός βρέθηκε νεκρός χωρίς να φοράει σωσίβιο. «Είμαι τόσο περήφανος για το παιδί μου», αποκάλυψε.

Ο Τσόι κάλεσε τον αριθμό εκτάκτου ανάγκης 119 που τον οδήγησε στην Πυροσβεστική, η οποία με τη σειρά της τον προώθησε στην ακτοφυλακή δυο λεπτά αργότερα. Ακολούθησαν άλλα 20 τηλεφωνήματα από άλλα παιδιά στον αριθμό έκτακτης ανάγκης, όπως δήλωσε πηγή της Πυροσβεστικής στο Reuters.

Το CNN αποκαλύπτει μια άλλη τραγική ιστορία με 48 κοριτσάκια που στοιβάχτηκαν από το φόβο τους, φορώντας τις σωστικές λέμβους, σε μια καμπίνα χωρητικότητας 30 ατόμων. Κανένα από αυτά δεν κατάφερε να επιβιώσει.



Οι δύτες προσπαθούν να προσεγγίσουν και άλλη μια καμπίνα, στην οποία είχαν μαζευτεί άλλα 50 κοριτσάκια.

Οι διασώστες μιλούν για τις δύσκολες συνθήκες, κάτω από τις οποίες προσπαθούν να εντοπίσουν τα πτώματα. «Στη θάλασσα επιπλέει ένα ''δάσος'' από αντικείμενα του πλοίου. Χρειάστηκε ακόμη και να σπάσουμε παράθυρα και πόρτες, προκειμένου να φτάσουμε στα πιο χαμηλά σημεία του πλοίου», ανέφερε ένας εξ αυτών.

Μέχρι στιγμής οι διασώστες έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν τα πιο προσβάσιμα σημεία του πλοίου.

Ο 69χρονος καπετάνιος Lee Joon-seok και άλλα μέλη του πληρώματος που εγκατέλειψαν το πλοίο έχουν συλληφθεί, ενώ επιβαρύνονται με βαρύτατες κατηγορίες.  Ο καπετάνιος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, και για «απότομη αλλαγή πορείας, χωρίς καμία προσπάθεια για επιβράδυνση της ταχύτητας του πλοίου». Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι αρχές αναζητούν ακόμη τέσσερα ανώτατα στελέχη του πληρώματος. Έντεκα μέλη βρίσκονται ήδη υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό έχουν ανασυρθεί τα πτώματα 187 ανθρώπων, ενώ αγνοούνται ακόμη 115.

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...