Μπαρτσελόνα Vs Ρεάλ Μαδρίτης απόψε στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας -(22:30, OTE Sport 2) Spanish Cup Final: FC Barcelona-Real Madrid Pre-game

Θέλουν το τρόπαιο όχι μόνο για το γόητρο αλλά και για ψυχολογικό αβαντάζ εν όψει της δύσκολης συνέχειας στην Πριμέρα Ντιβιζιόν
Η μεγάλη ώρα για το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό ντέρμπι στην υφήλιο έφτασε! Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης διασταυρώνουν απόψε (22:30, OTE Sport 2) τα ξίφη τους στον τελικό του «Μεστάγια», με έπαθλο την κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας.


Οι δυο γίγαντες του ισπανικού ποδοσφαίρου, εκτός από το ισχυρό κίνητρο του γοήτρου, διψούν για τον πρώτο χρονικά τίτλο της σεζόν, προκειμένου να αποκτήσουν ψυχολογικό αβαντάζ εν όψει της δύσκολης συνέχειας στην πιο εντυπωσιακή Πριμέρα Ντιβιζιόν των τελευταίων ετών.

Η αποψινή θα είναι η έβδομη φορά που οι δυο αντίπαλοι θα κοντραριστούν στον τελικό του θεσμού, με τις «μερένχες» να μετρούν τέσσερις νίκες και τους «μπλαουγκράνα» δύο. Ωστόσο, οι Καταλανοί είναι οι πολυνίκες της διοργάνωσης, έχοντας πανηγύρισε συνολικά 26 Copa Del Rey έναντι 18 των αιωνίων αντιπάλων τους.

Μεγάλος απών της αναμέτρησης θα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σύμφωνα με τον Κάρλο Αντσελότι, δεν ξεπέρασε απόλυτα τον τραυματισμό του και δεν θα μπορέσει να προσφέρει στην «βασίλισσα» τις πολύτιμες υπηρεσίες του. Ο προπονητής της Ρεάλ συμπλήρωσε μάλιστα ότι «για να κερδίσεις αυτόν τον τελικό, απαιτείται πάθος», ενώ κάλεσε τους ποδοσφαιριστές του να «καταθέσουν και την ψυχή τους» στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Βαλένθια.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Ίκερ Κασίγιας με τον πορτιέρο της Ρεάλ να υπόσχεται τη νίκη στους οπαδούς της ομάδας. «Ο κόσμος μας να είναι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε. Θα επαναλάβουμε τον θρίαμβο του 2011», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην αντίπερα όχθη, η κατάκτηση του κυπέλλου μοιάζει αντικειμενικά ως ο μοναδικός εφικτός στόχος για την Μπαρτσελόνα, έπειτα από τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Ατλέτικο και το στραπάτσο του Σαββάτου κόντρα στη Γρανάδα. Η αγωνιστική κρίση των Καταλανών ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους οπαδούς, ενώ επανέφερε στο προσκήνιο σενάρια προπονητολογίας.

«Η συγκυρία είναι πράγματι δύσκολη» παραδέχτηκε ο τεχνικός της, Τάτα Μαρτίνο, διευκρινίζοντας ότι «δεν βλέπει το Κύπελλο ως εξιλέωση». «Κερδίζοντας τον τίτλο, θα δώσουμε χαρά στον κόσμο μας, ενώ θα σώσουμε και τη χρονιά», εκτίμησε από την πλευρά του ο Αντρές Ινιέστα.

πηγη



...FC Barcelona

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...