Sex Myths: Καταρρίπτονται 5 μύθοι γύρω από τη γυναικεία σεξουαλικότητα!

Νέα πανελλήνια έρευνα ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τους μύθους που υπάρχουν γύρω από τη γυναικεία σεξουαλικότητα.
Άντρες και γυναίκες δεν φαίνεται να έχουν ιδιαίτερες διαφορές όσον αφορά το σεξουαλικό τομέα!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα πανελλήνια έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας της Γυναίκας, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 400 γυναικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη…
Τα αποτελέσματα της έρευνας κατέρριψαν τους 5 μύθους που υπάρχουν γύρω από τη γυναικεία σεξουαλικότητα και φέρνουν πιο «κοντά» τα 2 φύλα!
Μάθε ποιοι είναι αυτοί:
#1 Η γυναίκα δεν μιλάει για τη σεξουαλική της ζωή:
Είναι μύθος ότι οι γυναίκες ντρέπονται να μιλήσουν για τη σεξουαλική τους ζωή! Μάλιστα, το 83% δηλώνει πρόθυμο ν’ απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό για να λύσει ένα σεξουαλικό πρόβλημα.
#2 Η γυναίκα δεν διεκδικεί το σεξ:
Οι γυναίκες του σήμερα επιδιώκουν και διεκδικούν το σεξ, προτιθέμενες μάλιστα να δοκιμάσουν και διαφόρων ειδών βοηθήματα προκειμένου να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή.
#3 Οι γυναίκες είναι μονογαμικές, ενώ οι άντρες πολυγαμικοί:
Ακόμα ένας μύθος καταρρίπτεται, με το ποσοστό των γυναικών που παραδέχεται την ύπαρξη άλλων ερωτικών συντρόφων να φτάνει το 30%, αγγίζοντας το αντίστοιχο των ανδρών.
#4 Η εξωτερική εμφάνιση παίζει δευτερεύοντα ρόλο στην εύρεση συντρόφου, για τις γυναίκες :
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, δεν είναι μόνο οι άντρες εκείνοι οι οποίοι στηρίζονται πρώτα την εξωτερική εμφάνιση για την επιλογή συντρόφου! Οι γυναίκες έλκονται από ένα καλλίγραμμο αντρικό σώμα και τους ενδιαφέρει σημαντικά η εμφάνιση.
#5 Οι άνδρες καταφεύγουν περισσότερο στην αυτοϊκανοποίηση από τις γυναίκες:
Κι όμως! Σύμφωνα με την έρευνα, το 60% των γυναικών αυτοϊκανοποιείται.


Τι σκέφτεται ο αγαπημένος σου αμέσως μετά το σεξ; 3 πράγματα..

Τι σκέφτεται ο αγαπημένος σου αμέσως μετά το σεξ; 3 πράγματα..

Ένα πράγμα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου: Αν κάνεις σεξ με έναν άντρα ο οποίος δε σκέφτεται τίποτα μετά το σεξ τότε πρέπει οπωσδήποτε να τον διώξεις. Κάθε άντρας που δε δίνει σημασία σε κάτι τόσο έντονο όσο το σεξ δεν σέβεται κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό του.
Όταν από την άλλη είσαι σε μία σχέση (η οποία ξεκίνησε και πρόσφατα) τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι ο αγαπημένος σου σκέφτεται σίγουρα τα τρία παρακάτω πράγματα..
1. Της άρεσε; 
Όταν είσαι σε μία σοβαρή σχέση, ο σύντροφός σου νοιάζεται πολύ περισσότερο για τις επιδόσεις του. Μετά το σεξ σίγουρα αναρωτιέται αν σου άρεσε αλλά είναι σχεδόν απίθανο να σε ρωτήσει ευθέως (αν και θα έπρεπε). Σκέφτεται όλα τα άσχημα που μπορεί να σου περνάνε από το μυαλό και φέρνει στο νου κάθε στιγμή της επαφής μπας και καταλάβει για ποιο λόγο χαμογέλασες ή γιατί δε φώναξες όσο τον έχεις συνηθίσει να φωνάζεις. 
2. Νιώθει ότι τη σέβομαι;
Οι άντρες προσπαθούν πολλές φορές να καταλάβουν πώς μπορεί να νιώθει η αγαπημένη τους μετά το σεξ. Είναι εύκολο για έναν άντρα να “κάνει τη δουλειά του” και μετά να σηκωθεί και να φύγει. Αλλά για τη γυναίκα είναι σημαντικό να συζητήσει, να γελάσει μαζί με τον σύντροφό της, να ακούσουν μαζί μουσική, να δουν τηλεόραση και να κάτσουν αγκαλιά. Σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος που κάνει τους άντρες να θέλουν να σηκωθούν αμέσως από το κρεβάτι μετά το σεξ ή να κοιμηθούν αλλά και μόνο το ότι προσπαθεί να μη σηκωθεί και μένει δίπλα σου κρατώντας σε αγκαλιά και συζητώντας μαζί σου δείχνει πόσο πολύ νοιάζεται για σένα. Να ξέρεις πως τις περισσότερες φορές το κάνει ΜΟΝΟ για σένα.
3. Κάνουμε όσο σεξ θα έπρεπε;
Κανένας άντρας δε θέλει να νομίζει η κοπέλα του ότι έχει εμμονή με το σεξ αλλά από την άλλη δε θέλει και να νιώθει ότι η κοπέλα του σκέφτεται ότι το σεξ δεν είναι αρκετό. Ξέροντας, λοιπόν, και εσύ ότι ο σύντροφός σου σκέφτεται και την ποσότητα των επαφών σας καλό είναι να παίρνεις που και που την πρωτοβουλία και να του δείχνεις πόσο τον θέλεις.




Σεξ χωρίς άγχος. Ποιο είναι το μυστικό για να το απολαύσεις;

Σεξ χωρίς άγχος. Ποιο είναι το μυστικό για να το απολαύσεις;


Ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι αντισύλληψης;
Η ερωτική συνεύρεση 2 ανθρώπων είναι απαραίτητη, για πολλούς λόγους. Όταν όμως το ζητούμενο είναι να αποφευχθεί μία πιθανή εγκυμοσύνη ή η μετάδοση ΣΜΝ, τότε προτεραιότητα παίρνει η αντισύλληψη. Γνωρίστε τις μεθόδους αντισύλληψης και επιλέξτε εκείνη, που ταιριάζει σε εσάς καλύτερα.
Αντισυλληπτικά χάπια
Αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές των γυναικών, για να αποφύγουν την πιθανότητα μίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Η λειτουργία τους βασίζεται στην παρεμπόδιση παραγωγής ωοθυλακίου, άρα την εμπόδιση της ωορρηξίας. Επίσης, δημιουργούν ένα «εχθρικό» περιβάλλον για τα σπερματοζωάρια, ώστε η αποτελεσματικότητά τους να αγγίζει το 100%.
Σε καμία περίπτωση, δεν αποτελούν μέθοδο προφύλαξης από ΣΜΝ, ενώ υπάρχουν κάποιες οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε κατά τη λήψη τους, σχετικές με το κάπνισμα και τη διατροφή. Τα σύγχρονα χάπια τέλος, δεν ενέχουν σχεδόν κανένα κίνδυνο παρενέργειας, που σχετίζεται με την αυξημένη τριχοφυΐα, την αύξηση βάρους κ.α.
Προφυλακτικό
Η πλέον διαδεδομένη μέθοδος, είναι το ανδρικό προφυλακτικό. Η αντισυλληπτική προστασία που παρέχουν, είναι αρκετά ικανοποιητική, ενώ προστατεύουν και από τα ΣΜΝ. Από την άλλη πλευρά, παρόμοια δράση και προστασία παρέχει το γυναικείο προφυλακτικό, ενώ υπερτερεί ελαφρώς στην προστασία από τα ΣΜΝ, καθώς καλύπτει καλύτερα και τα έξω γεννητικά όργανα.
Σπιράλ
Πρόκειται για μία συσκευή, η οποία τοποθετείται αποκλειστικά από γυναικολόγο στη μήτρα. Αφορά μόνο στις γυναίκες εκείνες, που έχουν ήδη κάνει παιδιά, ενώ δεν απαιτούνται σοβαροί περιορισμοί στη διατροφή και το κάπνισμα. Σε καμία περίπτωση, δεν εφαρμόζεται το σπιράλ σε γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους, καθώς ενδέχεται να δημιουργηθεί φλεγμονή κατά την εφαρμογή του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα γονιμότητας.
Διακεκομμένη συνουσία
Αποτελεί μία μέθοδο με μεγάλο ποσοστό αποτυχίας, σχετικά με την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη για 2 κυρίως λόγους. Πρώτον, μία γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος και από προσπερματικά υγρά και δεύτερον γιατί οι γόνιμες ημέρες των γυναικών ενδεχομένως να αλλάζουν ελαφρώς κάθε μήνα, με αποτέλεσμα το ρίσκο να είναι μεγάλο.
Ευχαριστούμε τον Dr. Νικόλαο Ναούμ, Μαιευτήρα – Χειρουργό Γυναικολόγο, ειδικευμένο στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία
210 8835100 / 200



Κακή στύση: Τα 3 σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορεί να «μαρτυρήσει»

Κακή στύση: Τα 3 σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορεί να «μαρτυρήσει»
Μια στυτική δυσλειτουργία μπορεί να γίνει λόγος ανησυχίας για σοβαρά προβλήματα υγείας!

Σε έναν φυσιολογικό κύκλο σεξουαλικής ζωής τα… ups and downs είναι αναπόφευκτα. Τι μπορεί όμως να σημαίνει ένα συνεχές πρόβλημα στύσης για την υγεία του άντρα;
Μάθε πότε η κακή στύση «προειδοποιεί» για σοβαρά προβλήματα υγείας στον άντρα:
1. Υπέρταση:
Με την πάροδο των ετών, οι αρτηρίες γίνονται πιο στενές και λιγότερο ελαστικές. Έτσι, η καρδιά καταπονείται περισσότερο για να διοχετεύσει το αίμα σε ολόκληρο το σώμα και η αρτηριακή πίεση αυξάνεται σταδιακά. Οι βλάβες στις αρτηρίες οδηγούν αναπόφευκτα και στη μειωμένη παροχή αίματος στα γεννητικά όργανα, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται δυσκολότερα ικανοποιητική στύση. Οι ειδικοί εκτιμούν πως ένας στους τρεις άνδρες δε γνωρίζει πως πάσχει από υπέρταση και τα προβλήματα στύσης στην περίπτωση αυτή αποτελούν ζωτικής σημασίας προειδοποιητική ένδειξη.
2. Διαβήτης:
Ο διαβήτης εκδηλώνεται όταν ο οργανισμός αδυνατεί να επεξεργαστεί αποτελεσματικά τη γλυκόζη που υπάρχει στο αίμα. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, οδηγεί σε ανεπανόρθωτες βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία και το νευρικό σύστημα. Κατ' επέκταση, μειώνεται και η κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα.
3. Διόγκωση του προστάτη:
Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας που βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και στη βάση της ουρήθρας. Ένα σύνηθες πρόβλημα υγείας για τους άνδρες είναι η προστατίτιδα, αποτέλεσμα βακτηριακής λοίμωξης που κάνει τον προστάτη να πρήζεται. Η διόγκωση του προστάτη επηρεάζει την παραγωγή της τεστοστερόνης. Η προστατίτιδα συνοδεύεται συχνά από τον έντονο πόνο, τη δυσκολία ενούρησης και τα προβλήματα στύσης.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...