Βιρτζίνια ΗΠΑ- Εξερράγη μη επανδρωμένο σκάφος της NASA κατά την απογείωση - ( picture+video )

Δείτε καρέ-καρέ την στιγμή της έκρηξης που κυριολεκτικά εξαϋλωσε το σκάφος - Δεν κινδύνεψε κανένα μέλος του προσωπικού, αναφέρει ο οργανισμός
Ένα διαστημικό σκάφος της NASA εξερράγη, μόλις έξι δευτερόλεπτα μετά την απογείωση το βράδυ της Τρίτης, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.




Το σκάφος ήταν μη επανδρωμένο και κανένα μέλος του προσωπικού δεν κινδύνεψε, ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση του Οργανισμού, λίγο μετά το συμβάν.

Δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής τα αίτια του ατυχήματος. Προς το παρών σε ανακοίνωση της στο Twitter η κατασκευάστρια εταιρία Orbital Sciences εξηγεί πως η βλάβη προκλήθηκε από "ανωμαλίες του οχήματος".

Ο τρίτος πύραυλος του προγράμματος Antares είχε σκοπό να μεταφέρει 2267 κιλά προμήθειες και πειραματικό υλικό στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.



Σε πλάνα που δημοσιεύτηκαν φαίνεται το σκάφος να ανασηκώνεται και ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του να σημειώνεται έκρηξη στους κινητήρες του, με αποτέλεσμα ο πύραυλος να πέσει κατακόρυφα πίσω από την εξέδρα εκτόξευσης και να σημειωθεί μία ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη.

Η απογείωση του σκάφους, για τη διαχείριση του οποίου ήταν υπεύθυνη η ιδιωτική εταιρεία Orbital Sciences, απογειώθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο στις 18:22 τοπική ώρα (00:22 ώρα Ελλάδος). Λίγα λεπτά μετά το ατύχημα, ο υπεύθυνος της αποστολής έδωσε εντολή για «απομόνωση των εγκαταστάσεων και συλλογή όλων των δεδομένων».

Δείτε το βίντεο με την σκηνή της απογείωσης και της έκρηξης:
Η στιγμή της έκρηξης από ψηλά:

Εν τω μεταξύ, την σκηνή παρακολούθησαν «ζωντανά» και δεκάδες θεατές που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν την απογείωση:






πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...