Αρνήθηκε η ΕΚΤ να δώσει στοιχεία για τα τραπεζικά δάνεια προς τα ελληνικά πολιτικά κόμματα

Τη διαβεβαίωση ότι τα τραπεζικά δάνεια προς τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ύψους 270 εκατ. ευρώ αντιμετωπίστηκαν κατά την πρόσφατη αξιολόγηση ενεργητικού (AQRs) και τα τεστ αντοχής των τραπεζών με την απαραίτητη «διεξοδικότητα», παρέσχε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε απάντησή του στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.


Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από τον Πρόεδρο της ΕΚΤ να τον ενημερώσει με ποιο τρόπο εξετάστηκαν στα
stress-tests και στην αξιολόγηση του ενεργητικού των  ελληνικών τραπεζών της ΕΚΤ τα δάνεια που έχουν λάβει τα κόμματα της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς επίσης, ποιο είναι το ύψος αυτών των δανείων και πόσες οι επισφάλειες που έχουν εγγράψει οι τράπεζες, με δεδομένη και τη μείωση της αξίας της ενεχυριαζόμενης κρατικής επιχορήγησης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απαντώντας στον έλληνα ευρωβουλευτή ανέφερε για το θέμα τα εξής: «Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι τα τραπεζικά δάνεια προς τα ελληνικά πολιτικά κόμματα αντιμετωπίστηκαν κατά τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με την απαραίτητη διεξοδικότητα, όπως και όλα τα άλλα χρηματοδοτικά ανοίγματα που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της συνολικής αξιολόγησης».

Για λόγους εμπιστευτικότητας, η ΕΚΤ δεν είναι σε θέση να κοινοποιήσει πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένα στοιχεία των ισολογισμών των επιμέρους τραπεζών».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...