Η Ιερά Συμμαχία της φράξιας Σόιμπλε και του ΔΝΤ οδηγεί σε εκτροχιασμό τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές και σε διχασμό την Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να επιβάλει στους λαούς τα εκτός πραγματικότητας νεοφιλελεύθερα δόγματά της. Προσπάθειες συμβιβασμού που καταβλήθηκαν χθες από την ελληνική κυβέρνηση και μετριοπαθείς φωνές των θεσμών ή Ευρωπαίους παράγοντες υπονομεύθηκαν ανοιχτά από τον Σόιμπλε και τους γνωστούς ακολούθους του στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η "κομπανία Σόιμπλε" αξίωσε, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τη σκληρή γραμμή του ΔΝΤ, η ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί την πέμπτη αξιολόγηση που είχε υπογράψει ο Αντ. Σαμαράς, χωρίς, παράλληλα, οι δανειστές να αναλάβουν καμιά δέσμευση για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας ή την αναδιάρθρωση του χρέους.
Τον εκβιασμό του Σόιμπλε επιχείρησε να μεταφέρει στη σύνοδο κορυφής, που ακολούθησε, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ, για να πάρει την κατάλληλη απάντηση από τον Αλ. Τσίπρα.
Τουσκ: "The game is over" ("το παιχνίδι τελείωσε").
Τσίπρας: "Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατ. ανέργους, 3 εκατ. φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι. Μην υποτιμάτε πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος".

* Σόιμπλε και Σία εκβιάζουν την Ευρώπη