Ολόκληρη η απογμανητοφώνηση της συνομιλίας του Γ.Βαρουφάκη στα hedge funds - Δικαίωση του πρώην ΥΠΟΙΚ (ηχητικό)

Tι είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γ.Βαρουφάκης στα hedge funds για το «plan B». Είπε ξεκάθαρα ότι "ναι μεν δεν είχαμε εντολή για αποχώρηση από το ευρώ αλλά είχαμε εντολή για μια βιώσιμη συμφωνία", επί της ουσίας ο πρώην ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι οι δανειστές δεν αφήνουν άλλη επιλογή από αυτήν της αποχώρησης από το ευρώ.
 
Στη δημοσιότητα δόθηκε η τηλεδιάσκεψη που είχε ο Γιάννης Βαρουφάκης σαν υπουργός Οικονομικών με fund (OMFIF) όπου αναλύθηκε το σχέδιο Β.
Το ηχητικό δημοσίευσε το fund μετά από άδεια που ζήτησε από τον πρώην υπουργό.
Ο κ. Βαρουφάκης λέει ότι ο πρωθυπουργός μου έδωσε το πράσινο φως για ένα plan B. «Έχω μια ομάδα, και δουλεύουμε από το τέλος Δεκεμβρίου», λέει.
Λέει ακόμη ότι υπάρχουν δυσκολίες για να πάει από τα 5 άτομα που το σχεδίασαν στα 1.000 που πρέπει να το εφαρμόσουν.
Πρέπει να υπάρχει παράλληλο σύστημα για λίγο για να έχει ο κόσμος την αίσθηση το κράτος λειτουργεί. Αναφέρεται στο Taxis και λέει ότι θα φτιαχτούν παράλληλοι λογαριασμοί χωρίς να το πουν σε κανέναν και θα μοιράσει αριθμούς pin.
Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες του σχεδίου, που αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης σε στελέχη ξένων hedge funds, στα πλαίσια διεθνούς forum που έλαβε χώρα στις 16 Ιουλίου, θα υπήρχε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, καταρχήν μέσα στα πλαίσια του ευρώ αλλά με την δυνατότητα «εν μία νυκτί να μετατραπεί σε μία νέα δραχμή».
Μιλάει για παράλληλο τραπεζικό σύστημα και ήταν καλά σχεδιασμένο. Μάλιστα λέει ότι τη Γενική Γραμματεία την ελέγχει η τρόικα και αυτό ήταν η δυσκολία του...
Ταυτόχρονα παραδέχεται ότι έβαλε τον φίλο του να χακάρει και να ελέγξει το Taxis, τη συνάντηση που είχε με τον φίλο του, αλλά και ότι τον εξουσιοδότησε να χακάρει το σύστημα... Μάλιστα κατάφερε να πάρει υπό τον έλεγχο το σύστημα, αλλά όχι το software, ενώ παραδέχεται ουσιασιαστικά την κλοπή των ΑΦΜ φτιάχνοντας αντίγραφα.
Μάλιστα όταν τον προειδοποιούν ότι τον ακούν αρκετοί άνθρωποι, αυτός ακούγεται να λέει ότι αν το πει κάποιος από όσους ακούν τότε θα το διαψεύσει... Το ηχητικό έχει διάρκεια 23 λεπτών και 35 δευτερολέπτων.
 
Είναι δύσκολο, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, όταν βρίσκεται εντός της νομισματικής ένωσης, να προετοιμάσεις ένα δημόσιο διάλογο για το ενδεχόμενο έξόδου από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις φτάσουν στο σημείο χωρίς επιστροφή.
ΠΑΤΙΣΤΕ ΤΟ ΛΙΝΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...