Ποια είναι η Ερεικούσα που πάει διακοπές ο Αλέξης Τσίπρας;

Στο νησί των Φαιάκων βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας., όπου θα περάσει ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του.
Ο κ.Τσίπρας έφθασε νωρίς το πρωί στην Κέρκυρα κι από εκει αναχώρησε με ταχύπλοο σκάφος για το απομακρυσμένο διαπόντιο νησάκι της Ερείκουσας, ΒΔ της Κέρκυρας.
Η Ερείκουσα είναι ένα από τα τρία

Επαναλειτουργεί η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα- Κεφαλονιά - Ιθάκη

Επαναλειτουργεί, μετά 2,5 χρόνια, η ακτοπλοϊκή γραμμή Πάτρα-Κεφαλονιά - Ιθάκη μετά από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα και μετά από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών(ΣΑΣ) που συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή. Η ακτοπλοϊκή γραμμή είχε καταργηθεί το Νοέμβριο του 2013.

Λονδίνο. Μέλη της οικογένειας του Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκαν σε συντριβή αεροσκάφους

Μέλη της οικογένειας του Οσάμα μπιν Λάντεν περιλαμβάνονται στα θύματα της συντριβής ενός ιδιωτικού αεροπλάνου στη Βρετανία, έγινε το Σάββατο γνωστό, από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Λονδίνο.
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το αεροσκάφος Embraer Phenom 300, συνετρίβη σε χώρο πλειστηριασμού αυτοκινήτων, ενώ επιχειρούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μπλάκμπους, περίπου 60 χλμ. νοτιοδυτικά του Λονδίνου.

Καμία ανοχή, καμία υποχώρηση Τσίπρα στους καναλάρχες της διαπλοκής

 Αν κάνουν και αυτοί... πλάτες στον Ψυχάρη, τον Μπόμπολα και την παρέα τους, θα έχουν την τύχη των προκατόχων τους. Αργά ή γρήγορα...
Την ώρα που οι καναλάρχες της διαπλοκής έχουν ήδη ξεκινήσει το βρώμικο πόλεμο προς την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα για να τον υποχρεώσουν να κάνει πίσω στο θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ο πρωθυπουργός γνωρίζει ή πρέπει να γνωρίζει αν το ξεχνά, πως αυτό το μέτωπο είναι το τελευταίο που του έχει απομείνει, για να μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια τον ελληνικό λαό.

Σφαγή Τούρκων κομάντο: 11 στελέχη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε ενέδρα του ΡΚΚ

Σε γενικευμένη σύγκρουση στο καυτό τρίγωνο Συρίας, Ιράκ και Τουρκίας οδηγούνται όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές και όλα με απρόβλεπτες συνέπειες για το τι πρόκειται να ακολουθήσει με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να αρχίζουν να πληρώνουν βαρύ τίμημα:

Δεύτερο επεισόδιο σύλληψης Τούρκου κατασκόπου να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε νησί...

Σε αυξημένη επιφυλακή έχουν τεθεί φρουρές του Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου μετά το δεύτερο κρούσμα καταγραφής και φυσικής παρακολούθησης από Τούρκους πράκτορες στρατιωτικών εγκαταστάσεων και στρατοπέδων της Ευνοφυλακής.

Η συμφωνία "μαμούθ" Ρωσίας και Σουδάν των 46.000 τόνων χρυσού αλλά και ουρανίου που αλλάζει τον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη

Άγνωστες είναι ακόμη οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά χρυσού αλλά και γενικότερα στη διεθνή οικονομία, που θα έχει η χθεσινή συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης του Σουδάν και της ρωσικής εταιρείας εξόρυξης μεταλλευμάτων RSMC (Russian Siberian Mining Company Limited).

Bridging Europe: Επτά στους δέκα Έλληνες δεν εμπιστεύονται τα μεγάλα κανάλια

Η έρευνα
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα. Αυτό προκύπτει από έρευνα του think tank Bridging Europe, όπου οι συμμετέχοντες απαντούν σε ποσοστό 69% ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στα μεγάλα κανάλια, ενώ το 72% στηρίζει την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για επαναχάραξη του ραδιοτηλεοπτικού χάρτη.

Washington Post: Πώς το ελαιόλαδο δεν λύνει τα προβλήματα της Ελλάδας

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο διεθνής τύπος υμνεί το ελληνικό ελαιόλαδο. Αυτή τη φορά όμως η Washington Post το χρησιμοποιεί για να δείξει πώς εξηγούνται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
 Η προσέγγιση δεν λέει όλη την αλήθεια. Λέει όμως την μισή και αυτή είναι ότι  "το 60% της ελληνικής ελαιοπαραγωγής μεταφέρθηκε με πλοία στην Ιταλία.

ΕΛΛΑΔΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2015: Οι top παραλίες της Ελλάδας

Η παραλία της Αντίσαμου στην Κεφαλονιά, βρίσκεται στο κόλπο στην πίσω πλευρά της Σάμης και βλέπει τη νότια Ιθάκη.
Η εικόνα της είναι συγκλονιστική με τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά και άσπρο ψιλό βότσαλο με το όρος Αυγό να κατεβάζει τις καταπράσινες πλαγιές του μέχρι τη θάλασσα.

Πόλη του Ιράν «ψήνεται» στους 67,8 βαθμούς Κελσίου

Αν αισθάνεστε δυσφορία για τις υψηλές θερμοκρασίες που «χτυπούν» την Ελλάδα, που να ταξιδέψετε σε άλλες περιοχές! Στην Ιρανική πόλη Bandar Mahshahr  (πληθυσμός περίπου 110.000 σύμφωνα με απογραφή το 2010), η ατμόσφαιρα είναι κάτι παραπάνω από αποπνικτική μιας και ο υδράργυρος έχει ξεπεράσει το κόκκινο καθώς έχει σκαρφαλώσει στους 67,8 βαθμούς Κελσίου!