Μακελειό στο Όρεγκον: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε πανεπιστήμιο

Τουλάχιστον 15 νεκροί από πυρά σε πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς, σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρά μέσα σε ένα πανεπιστήμιο στο Όρεγκον, μεταδίδει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Πρόκειται για το Umpqua Community College του Douglas County στο Oregon.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ* Το τέλος της... ταρίφας: Έτοιμα τα ταξί χωρίς οδηγό στην Ιαπωνία (Φωτό+Βίντεο)

Αν για εμάς εδώ η όψιμη μόδα των ταξιτζήδων συνδυάστηκε με πολιτικά ή άλλα σποτάκια, στην μακρινή Ιαπωνία οι άνθρωποι σκέφτονται -προφανώς- εντελώς διαφορετικά. Και η αυτόνομη οδήγηση κάνει πλέον την εμφάνισή της εκεί που μάλλον έχει περισσότερο νόημα: στα αυτοκίνητα τα οποία χρειάζεται να παρέχουν μία ευρύτερη παροχή υπηρεσιών με έντονο το κοινωνικό προφίλ.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ *Μετά το σκάνδαλο VW και...η Samsung μπλεγμένη σε σκάνδαλο με «πειραγμένες» τηλεοράσεις!

Μπορεί το σκάνδαλο της VW με τους «πειραγμένους» diesel κινητήρες να σόκαρε την παγκόσμια κοινότητα, όμως όπως φαίνεται, αντίστοιχες πρακτικές αποτελούν κοινό τόπο σε πολλούς τομείς της βιομηχανικής δραστηριότητας ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στην αγγλική εφημερίδα Guardian, στο στόχαστρο των ερευνητών βρίσκεται πλέον και η Samsung. Kαθώς όπως έγινε γνωστό,

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ *Τα δεδομένα που συλλέγουν τα Windows 10 από τον υπολογιστή σας

Η Microsoft εξηγεί τι δεδομένα συλλέγει μέσω των Windows 10 από τον υπολογιστή σας.

Πολλά έχουν ακουστεί για την πολιτική απορρήτου που εφαρμόζει η Microsoft στα Windows 10. Πολιτική που ένα μέρος της ενδεχομένως εφαρμόζεται και στα Windows 7. Για να δώσει τέλος στη σύγχυση, αλλά και για να απαλείψει ένα από τα ισχυρότερα διλλήματα περί αναβάθμισης ή στα Windows 10, η Microsoft εξηγεί τι συλλέγει από τον υπολογιστή σας και τι το κάνει.

Πως μια γυναίκα εκδικήθηκε και έκανε ρεζίλι τον άνδρα της που την απατούσε

Όχι δεν του έσκισε τα ρούχα και να τα πετάξει έξω από το σπίτι, ούτε άλλαξε κλειδαριές, έκανε κάτι άλλο χειρότερο.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εκδικηθείς κάποιον, ή κάποια που σε απάτησε. Μερικοί προτιμούν την αδιαφορία και τον άμεσο χωρισμό, άλλοι ξεσπούν ακόμη και με βία, ενώ μια Τρίτη κατηγορία ανθρώπων πιστεύει ότι η «εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο».

"Κεραυνοί" Β.Πούτιν κατά ΗΠΑ: "Ποιος δημιούργησε την ISIS; Ποιος έδωσε όπλα στους μισθοφόρους;" (vid)

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη του προς τους δημοσιογράφους εξηγεί πως οι ΗΠΑ και σύμμαχοι τους δημιούργησαν την ISIS και τους αφήνει άφωνους . Συγκεκριμένα, ο Β.Πούτιν κατακεραυνώνει τις ΗΠΑ λέγοντας τα εξής:

Άλλη μια απειλή που ανέφερε ο πρόεδρος Ομπάμα είναι η ISIS...

Αυτό είναι το Κινέζικο αεροπλανοφόρο που βάζει φωτιά στην Μεσόγειο [βίντεο]

Από τις 25 Σεπτεμβρίου 2012 η Κίνα έχει εντάξει σε υπηρεσία το αεροπλανοφόρο Liaoning (πρώην Varyag, ρωσικής σχεδίασης τύπου «Admiral Kuznetsov») το οποίο μπορεί να μεταφέρει και να επιχειρεί περίπου 30 αεροσκάφη.

Η πρώτη πτέρυγα αεροπλανοφόρου συγκροτήθηκε με κάθε επισημότητα την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 από το Ναυτικό της Κίνας.

Προσγείωση που κόβει την ανάσα: Το φτερό τρίφτηκε στον διάδρομο (Video)

Τον «χάρο με τα μάτια τους» είδαν οι 90 επιβάτες της US Airways Express στο αεροδρόμιο McAllen Miller, κοντά στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό, καθώς το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε με το δεξί φτερό στον διάδρομο.
Η άμεση αντίδραση του πιλότου απέτρεψε τα χειρότερα, καθώς κανείς από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε.

ΙΣΤΟΡΙΑ *Ο Μέγας Αλέξανδρος συντρίβει το στρατό του Δαρείου στα Γαυγάμηλα και κατακτά την Περσική Αυτοκρατορία [βίντεο]

Ο Μέγας Αλέξανδρος συντρίβει το στρατό του Πέρση Δαρείου Γ’ του Κοδομανού, στην πεδιάδα των Γαυγαμήλων. Με τη νίκη του αυτή, ο μέγας στρατηλάτης  ολοκληρώνει την κατάκτηση της περσικής αυτοκρατορίας. Κατά τη διάρκεια της μάχης σκοτώνεται ο Βουκεφάλας, το αγαπημένο του άλογο.

Με το Moskva και άλλα 20 πλοία η Ρωσία επιβάλλει ναυτική ζώνη απαγόρευσης ανοιχτά της Συρίας (vid)

Μετά τη no-fly-zone που δημιούργησαν οι Ρώσοι στη Συρία ζητώντας μάλιστα από τους Αμερικανούς να αποσύρουν κάθε αεροσκάφος το οποίο εμπλέκεται στην περιοχή προς αποφυγήν κατάρριψης του, έχει επιβληθεί παράλληλα και ένας ναυτικός… αποκλεισμός στα ανοιχτά της Συρίας, μέχρι την Κύπρο, με τα πλοία του ρωσικού Στόλου να ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Μεσογείου.

Αναδιάρθρωση χρέους, προσφυγικό, ενεργειακό και εθνικά θέματα στη συνάντηση Τσίπρα – Κέρι (vid)

Με επίκεντρο τα εθνικά θέματα, το χρέος, την οικονομία αλλά και τις επενδύσεις, συνεχίζεται στη Νέα Υόρκη ο κύκλος των επαφών του πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, παρουσία του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Κοτζιά όπου στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η διαπραγμάτευση της Ελλάδας στο πλαίσιο της ευρωζώνης κατά τους τελευταίους μήνες και η ανάγκη για αναδιάρθρωση του χρέους,

Τσάμπιονς Λιγκ: Με... το ίδιο νόμισμα νίκησαν οι ομάδες του Μάντσεστερ

Όπως την είχαν... πατήσει στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ κατάφεραν οι δύο ομάδες να πάρουν τη νίκη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα τόσο η Σίτι όσο και η Γιουνάιτεντ μετά τις ήττες με ανατροπή από τις Γιουβέντους και Αϊντχόφεν κατάφεραν με τον ίδιο τρόπο να επικρατήσουν την Τετάρτη,

Μόνη πρώτη στον 4ο όμιλο πέρασε η Γιουβέντους, 2-0 τη Σεβίλη

Μεγάλη νίκη για την «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, την Γιουβέντους που επικράτησε εύκολα με 2-0 της Σεβίλης στο Τορίνο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Champions League, ένα παιχνίδι που μετέδωσε η ΕΡΤ.
Το σκορ για τους Ιταλούς άνοιξε, μετά από σέντρα ακριβείας του Μπαρτζάγκλι από δεξιά,

Τρίτη ομάδα της Α1 απέκλεισε ο Φάρος Κερατσινίου!

Σε… φονέα των ομάδων της Α1 Ανδρών εξελίσσεται ο Φάρος Κερατσινίου στο Κύπελλο Ελλάδας των Ανδρών, καθώς μετά τον Κολοσσό Ρόδου και το Λαύριο, η ομάδα της Α2 απέκλεισε σήμερα και τα φιλοξενούμενα Τρίκαλα με το τελικό 82-67, για την 3η αγωνιστική της Β’ φάσης.
Η ομάδα του Κερατσινίου πήρε παράλληλα πανηγυρική πρόκριση για την προημιτελική φάση του θεσμού, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά (7/10).

Τεράστια ανατροπή για Μπενφίκα, "πετάει" η Γιουβέντους!

Σπουδαίο διπλό (1-2) με ανατροπή πήρε η Μπενφίκα μέσα στην Μαδρίτη επί της Ατλέτικο και έκανε το 2/2 στον τρίτο όμιλο. Νέα νίκη (2-0) και για την Γιουβέντους που σε αντίθεση με την Ιταλία, στην Ευρώπη... πετάει!

 Σην Μαδρίτη, λοιπόν, η Ατλέτικο που ήταν και το φαβορί του αγώνα άνοιξε το σκορ με τον Κορέα στο 23', ωστόσο η Μπενφίκα έφερε το ματς στα ίσα στο 36' με τον Γκαϊτάν και κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή με τον Γκουέντες στο 51'.

Αδιανόητο ρεκόρ από τον Κριστιάνο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έκανε το 1-0 απέναντι στη Μάλμε και...έφτασε τα 500 γκολ στην καριέρα του, ενώ χρειάζεται δυο γκολ για να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ!

Από όλα τα γκολ του, 322 εξ’ αυτών είναι με τη φανέλα της βασίλισσας, 118 με τη Γιουνάιτεντ, 5 με την Σπόρτινγκ κι άλλα 55 με την εθνική της πατρίδας του.