Αντίο Mega.... Τίτλοι τέλους για το Μεγάλο Κανάλι..

Όλα τα μεγάλα μαγαζιά από μέσα πέφτουν. Όσο ισχυροί κι αν είναι οι εξωτερικοί εχθροί, όσο και να φταίει η συγκυρία, όσο και να κάνει τα καπρίτσια του ο καιρός, τα προβλήματα τα εσωτερικά είναι που γκρεμίζουν τους ισχυρούς οίκους. Έτσι έπεσε η Ρώμη, έτσι έπεσε η Πόλη, έτσι πέφτει και το Mega. Λόγω εσωτερικής έριδας, λόγω ασυμφωνίας, λόγω αδυναμίας συνεννόησης των μετόχων του. Των νυν μετόχων του και των υποψηφίων.
Κι εκεί που μας προετοίμαζε για λύσεις οριστικές και αισιόδοξες ο Γιάννης Πρετεντέρης πριν από κάνα πενθήμερο βρεθήκαμε στην πτώχευση εδώ και τώρα. Είναι αυτό που λένε για το δημοσιογραφικό δαιμόνιο και τις παραφυάδες του…
Αλλά δεν πέφτει σήμερα το Mega, έχει πέσει εδώ και πολύ καιρό. Κι αν έψαχνα ποτέ ένα κομβικό σημείο για την αρχή της πτώσης, θα στεκόμουν σε εκείνη την αδιανόητα φαραωνική παραγωγή του «Νησιού» όπου ντελαπάρησε το λεωφορείο. Όπου οι ψευδαισθήσεις μεγαλείου αντικατέστησαν τη σύνεση και την ηρεμία και όπου φάνηκε ξεκάθαρα ότι το κανάλι είχε πάψει να λειτουργεί ως επιχείρηση και θύμιζε περισσότερο λούνα παρκ. Χώρια τα παραπτώματά του τα δημοσιογραφικά, όπου σταμάτησαν κάποια στιγμή να τηρούνται τα προσχήματα και μπατάρησε η ενημέρωση προς τη μία πλευρά εντελώς. Κι όταν χάνονται τα προσχήματα στην αστική δημοκρατία, χάνεται επίσης και η μπάλα.
Θυμίζω αυτό που είχα γράψει στις 10 του τρέχοντος μηνός:
Είναι αυτό που λέγανε οι Λατίνοι: «Sic transit gloria mundi». Έτσι παρέρχεται δηλαδή η δόξα του κόσμου ετούτου. Κι έτσι έφτασε το Mega για πρώτη φορά στην ιστορία του να καταλάβει την πέμπτη θέση στους πίνακες θεαματικότητας!
Μας το πληροφόρησε η εταιρεία μετρήσεων Nielsen και αφορά στο σύνολο της χθεσινής ημέρας, 9 Μαῒου 2016. Εκεί λοιπόν πρώτος αναδείχθηκε ο Antenna με μέσο όρο 22,6 %, στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν ο ΣΚΑΪ και ο Alpha με 12,8 %, στην τέταρτη θέση βρέθηκε το Star  με 10,2 % και πέμπτο κατρακύλησε το Mega  με μόλις 10 % μέσο όρο ημέρας. Και πάλι καλά να λέμε που δεν είχε κανένα τρελό σουξέ η Τατιάνα στο Epsilon γιατί το (πάλαι ποτέ…) Μεγάλο κανάλι θα έβγαινε έξω κι από την πρώτη πεντάδα.
Σε αυτήν την κατάσταση όταν είσαι, όσο και να θέλεις να σωθείς το παιχνίδι έχει τελειώσει. Όσο φιλότιμες και πυροσβεστικές να ήταν οι παρεμβάσεις Φιλιππόπουλου και Μάρη, άπαξ και πάρει φόρα το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι αντιθέσεις στο εσωτερικό του καναλιού είχαν οξυνθεί σε βαθμό αξεπέραστο. Υπενθυμίζω εδώ το τουί του (διευθυντή του «Βήματος») Αντώνη Καρακούση στις 12 Απριλίου, που σημείωνε τα εξής:
«H Motor Oil είχε ταμιακά διαθέσιμα πάνω από 650 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2015 και η Ελάκτωρ άλλα 450 εκατ. Μόλις 20 χρειάζεται το Mega!»
Όταν φτάσεις πια σε αυτό το σημείο, τα περιθώρια συνεννόησης είναι προφανώς μηδενικά. Και από εκεί και πέρα η πορεία είναι προκαθορισμένη. Το αυτό και οι τίτλοι του τέλους.
Υ.Γ. 1: Οι εταιρείες δεν είναι μόνο αριθμοί και εξελόφυλλα. Είναι και άνθρωποι στη μέση, με σάρκα και οστά. Και δεν πρέπει εδώ να λησμονήσουμε τις μεγάλες απώλειες του δημοσιογραφικού κλάδου τα τελευταία έτη με τα κλεισίματα της «Ελευθεροτυπίας», του «Alter» και άλλων μέσων μαζικής επικοινωνίας. Η σκέψη όλων μας είναι στους συναδέλφους του Mega. Και στο διοικητικό και τεχνικό προσωπικό επίσης.
πηγη

Επί της αρχής συμφωνία των μετόχων για «φιλί της ζωής» στο Mega


Σε μια πρώτη συμφωνία για τη διάσωση του Μεγάλου Καναλιού έφτασαν το απόγευμα της Τετάρτης οι μέτοχοι, ανοίγοντας το δρόμο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δ.σ. της «Τηλέτυπος ΑΕ», εκδηλώθηκε η πρόθεση να κατατεθεί άμεσα προκαταβολή έναντι της εν λόγω αυξήσεως, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Τα συγκεκριμένο ποσό θα καταβληθεί προκειμένου να καλυφθούν οι πρώτες εκκρεμότητες, ειδικότερα η αποπληρωμή των οφειλομένων προς τους εργαζομένους, οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αναμένεται να φτάσει σύμφωνα με πληροφορίες τα 22,5 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (Mega Channel) έλαβε γνώση των προτάσεων μετόχων που εκπροσωπούν την απόλυτη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και  τρίτων ενδιαφερομένων επενδυτών που έχουν εκδηλώσει σχετικώς ενδιαφέρον, να συμμετάσχουν στην ήδη αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας  συνεισφέροντας  όλοι οι μέτοχοι και οι τρίτοι ενδιαφερόμενοι από κοινού.

Κατ’αρχήν εκδηλώθηκε η πρόθεση να κατατεθεί άμεσα προκαταβολή έναντι της εν λόγω αυξήσεως, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο».

Τίτλοι τέλους για το Mega

Το τέλος φαίνεται ότι γράφτηκε πριν από λίγη ώρα στην αίθουσα συνεδρίασης του ΔΣ της Τηλέτυπος, για το Mega.
Το πρώτο κανάλι της χώρας δυστυχώς περνάει στην Ιστορία με τον χειρότερο τρόπο, κηρύσσοντας δηλαδή πτώχευση, στο αμέσως επόμενο διάστημα, μέσω των τραπεζών, που έχουν υποθηκευμένα τα δάνειά του.
Στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ ο κ. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος απέσυρε την πρόταση του για τη σωτηρία του καναλιού και δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με πληροφορίες, «εφόσον όλοι εγκαταλείπετε την προσπάθεια να σωθεί το Mega, αποσύρω κι εγώ την προσπάθεια που έκανα να συμμετάσχω στη διάσωσή του».
Πληροφορίες θέλουν την Πέμπτη να επιχειρηθεί μια ύστατη προσπάθεια εκ μέρους των μετόχων. Σε διαφορετική περίπτωση την Παρασκευή η Τηλέτυπος θα βγάλει μια ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρεται ότι δεν υφίσταται πλέον η μετοχική σύνθεση Τηλέτυπος. Τούτο θα σημαίνει ότι οι τράπεζες αναλαμβάνουν τα περαιτέρω δηλαδή να κηρύξουν πτώχευση στο Mega

Μεγαλύτερες οι ζημίες για την Τηλέτυπος μετά την αναγκαστική επανασύνταξη Οικονομικών Καταστάσεων



8/2/16 - 8:21 μ.μ.
Eastern European Summer Time
 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υποχρέωσε την εταιρεία Τηλέτυπος, ιδιοκτήτρια του καναλιού Mega Channel, να ξαναδημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις 9μήνου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015. Με βάση τις παρατηρήσεις της, η εταιρεία εμφανίζει διεύρυνση ζημιών στα 31,3 εκατ. ευρώ και το σημαντικότερο ληξιπρόθεσμα δάνεια 116 εκατ. ευρώ.


Ετσι το καθαρό αποτέλεσμα μετά φόρων α΄9μήνου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015 διαμορφώνεται σε ζημιές 31,3 εκατ. ευρώ από 27,081 εκατ. ευρώ που ήταν το αρχικό δημοσιευμένο αποτέλεσμα.

Τα ίδια κεφάλαια διαμορφώνεται σε αρνητικά κατά 5,9 εκατ. ευρώ από 1,649 εκατ. ευρώ, που ήταν στο 9μηνο.
Επανακαθορίστηκε κονδύλι ομολoγιακών δανείων 59,4 εκατ. ευρώ και χαρακτηρίστηκε "βραχυπρόθεσμο", δηλαδή ληξιπρόθεσμο ενώ είχε συμπεριληφθεί στο μακροπρόθεσμο δανεισμό. Συνολικά ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός έχει ληξιπρόθεσμα δάνεια 116 εκατ. ευρώ από 59,4 εκατ. ευρώ που εμφάνιζε κατά την αρχική σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων.
Επίσης η εταιρία είχε συμπεριλάβει στα ταμειακά διαθέσιμα μεταχρονολογημένες επιταγές αξίας 670.000 ευρώ. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την ανάγκασε να συμπεριλάβει τις επιταγές αυτές ως εισπρακτέες, δηλαδή προς είσπραξη και όχι ως ταμείο.
 Σε ότι αφορά την παρατήρηση περί συνέχισης δραστηριότητας το κεφάλαιο κίνησης του Οµίλου δεν επαρκεί για τις τρέχουσες δραστηριότητές του για τους επόµενους 12 µήνες, γεγονός που υποδηλώνει την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας που µπορεί να εγείρει σηµαντική αµφιβολία για την ικανότητα της εταιρείας να συνεχίσει την δραστηριότητά της. Η διοίκηση εκτιµά ότι οι επιπλέον ανάγκες του Οµίλου σε κεφάλαια κίνησης ανέρχονται σε 110,2 εκατ. €, χωρίς να λαµβάνονται υπόψη τα πρόσθετα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για τη συµµετοχή της εταιρίας στη διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση άδειας εκποµπής επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής.

Η εταιρεία που ελέγχει τις οικονομικές καταστάσεις της Τηλέτυπος είναι η ΜΟΥΡ ΣΤΗΒΕΝΣ Α.Ε. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας:
Η Τηλέτυπος Α.Ε. ανακοινώνει ότι η Οικονομική Υπηρεσία ακολουθώντας τις παρατηρήσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επανακατάρτισε ως προς τα κάτωθι θέματα και το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε με ημερομηνία 05/02/2016, τις επανακαταρτισθείσες οικονομικές καταστάσεις της περιόδου 1/1-30/09/2015 :
- Περαιτέρω γνωστοποιήσεις στην γενική πληροφόρηση των επανακαταρτισθεισών οικονομικών καταστάσεων.(σημ. 1)
- Αναταξινόμηση του ομολογιακού δανείου και χαρακτηρισμό του συνόλου
τούτου ως βραχυπρόθεσμου καθώς και περαιτέρω γνωστοποιήσεις περί του
κοινού ομολογιακού δανείου. (σημ. 23.1)
- Διαγραφή αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης ευρώ 4.240.000,00 από
αναγνωριζόμενες φορολογικά ζημίες της τελευταίας χρήσης σε μεταφορά
των ζημίων περιόδου μετά φόρων(σημ.12,σημ. 18).
- Αναταξινόμηση μεταχρονολογημένων επιταγών, ευρώ 670 χιλ. λήξεως
εντός των επόμενων τριών μηνών από την ημερομηνία του ισολογισμού, από
τα ταμειακά ισοδύναμα στον λογαριασμό πελάτες και λοιποί χρεώστες.
(σημ. 17, σημ. 20).

- Περαιτέρω γνωστοποιήσεις περί της Παραδοχής συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας. (σημ. 1).
- Αναφορά στο ενδεχόμενο ανεπάρκειας κεφαλαίου κινήσεως και τα μέτρα
που λαμβάνονται για αντιμετώπισή της (σημ. 1).
- Αναφορά στις ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης δηλώσεις βασικών μετόχων
έναντι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. (σημ.1).
- Περαιτέρω γνωστοποιήσεις περί των δικαιωμάτων προγραμμάτων τρίτων
και αναγνώριση τούτων σύμφωνα με το ΔΛΠ 2 υπό τον τίτλο ‘’Δικαιώματα
προγράμματος και έξοδα επομένων χρήσεων.(σημ.3.6.2).
- Περαιτέρω γνωστοποιήσεις αναφορικά με το ζητούμενο από την Επιτροπή
Κεφαλαιαγοράς και προσκομισθέν από την εταιρεία έλεγχο απομείωσης του
συνόλου των άυλων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας με ημερομηνία
αναφοράς την 30/09/2015.(σημ.13)
- Αναδιατύπωση των κονδυλίων ζημίες ανά μετοχή μετά από φόρους ως
συνέπεια της διαγραφής της αναβαλλόμενης φορολογικής
απαίτησης.(σημ.27).
(Οι εντός παρενθέσεως σημειώσεις παραπέμπουν στην αναδιατυπωμένες
οικονομικές καταστάσεις της περιόδου 1/1-30/09/2015).

 Marketfair.gr


Τίτλοι τέλους για το MEGA; Νέο αδιέξοδο στο Δ.Σ της Τηλέτυπος

MEGA GREEK CHANELΤο αδιέξοδο στο διοικητικό συμβουλίου του τηλεοπτικού σταθμού του MEGA, διευρύνθηκε και στη συνεδρίαση της Τρίτης (24/5), με τους μετόχους να αδυνατούν να μπορέσουν να καταλήξουν σε μια βιώσιμη λύση.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν σε εργαζόμενους του MEGA, οι μέτοχοι δεν συμφώνησαν να βάλουν χρήματα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και το αρχικά διέρρευσε ότι και ο επιχειρηματίας κ. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος στην κρίσιμη συνεδρίαση απέσυρει και αυτός με τη σειρά του την πρόταση του για τη σωτηρία του καναλιού με επενδυτικό σχήμα.. Πάντως σύμφωνα με τις τυπολογίες, ο κ. Φιλιππόπουλος διαψεύδει τις πληροφορίες, πως ν δεν ενδιαφέρεται για την απόκτηση του MEGA και συνεχίζει να έχει ενεργό ενδιαφέρον για το MEGA.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέτοχοι και ενδιαφερόμενοι επενδυτές συμφώνησαν να καταγράψουν τα ποσά που θα συνεισφέρουν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και αυτό το χαρτί να δοθεί στις τράπεζες, ζητώντας από αυτές να ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί της εταιρείας. Βέβαια επικρατεί σύγχυση καθώς οι πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι πολλές και συχνά έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους.
Για να συνταχθεί αυτό το χαρτί το ενδιαφέρον του να επενδύσει στο κανάλι επαναβεβαίωσε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι μπορεί να συνεισφέρει 5 εκατ. σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η πλευρά Μπόμπολα έκανε λόγο για 7,5 εκατ. και η πλευρά Ψυχάρη, αν και αρχικώς επιφυλάχθηκε, ενημέρωσε ότι μπορεί να βάλει 5 εκατ. ευρώ. Τα πρακτικά θα δοθούν στις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να αιτηθούν οι μέτοχοι το άνοιγμα των λογαριασμών του καναλιού που είναι μπλοκαρισμένοι και στους οποίους υπάρχει ρευστότητα 4 εκατ. ευρώ.
Οι εργαζόμενοι συγκάλεσαν έκτακτη γενική συνέλευση στο MEGA, η οποία διεξάγεται σε θερμό κλίμα και υπάρχουν εισηγήσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις ακόμα και να σταματήσουν ακόμα και την παραγωγή δελτίου ειδήσεων καθώς όπως λένε πλέον το παιχνίδι έχει κριθεί γιατί μέχρι το τέλος του μήνα αντέχει η εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί.
Την Παρασκευή (27/5) αναμένεται να λάβουν τις αποφάσεις τους οι τράπεζες που ή θα αποδεχθούν την πρόταση των 17,5 εκατ ευρώ, ή αν δεν συμφωνήσουν θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο πτώχευσης της εταιρείας «Τηλέτυπος», καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν περιοριστεί ασφυκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...