Βαρδινογιάννης για Star: Θα δικαιωθούμε από το ΣτΕ

Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες και πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε, δήλωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα “θαλασσοδάνεια” σε κόμματα και ΜΜΕ κληθείς να σχολιάσει τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλειπτικές άδειες. Τόνισε πάντως ότι ήδη εκπονούνται σχέδια προκειμένου να βρεθούν οι τρόποι εκπομπής του καναλιού, όχι με παράνομη μορφή, και χωρίς να μπει στο περιθώριο ο τηλεοπτικός σταθμός.

Ο επιχειρηματίας, απαντώντας αρχικά, εξέφρασε την άποψη ότι το Star έχει άδεια και την οποία θα διατηρήσει, όπως είπε. Ωστόσο, σημείωσε ότι μετα το αποτέλεσμα της διαδικασίας, εκπονούνται σχέδια γα την επόμενη ημέρα του τηλεοπτικού σταθμού, τονίζοντας όμως ότι “δεν σκοπεύουμε να εκπέμψουμε παράνομα”. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανέφερε παράλληλα ότι γίνονται όλες εκείνες οι επιχειρηματικές κινήσεις προκειμένου να αποτραπεί η διάλυση του τηλεοπτικού σταθμού, σημειώνοντας πως “έχουμε δώσει πολλά χρήματα για να υπάρχει το κανάλι και δεν σκοπεύουμε να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια”.  
Σχετικά με το ύψος του τιμήματος στο οποίο “έκλεισαν” οι τηλεοπτικές άδειες και την προσφορά που κατέθεσε η δική του πλευρά, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης υποστήριξε πως “εκτιμήσαμε ότι τα 15 εκατ. ευρώ για να κερδίσουμε μια άδεια ήταν ένα ποσό αρκετά υψηλό. Εκτιμήσαμε όμως ότι αυτά τα 15 εκατ. μέσα στον χρόνο θα μπορούσαμε να τα πάρουμε πίσω», όπως ανέφερε.
Σύμφωνα μάλιστα με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ο διαγωνισμός για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών θα έπρεπε να είχε γίνει από την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης, δηλαδή από το 1989. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας “τα κανάλια λειτουργούσαν νόμιμα. Το κακό είναι ότι δεν έγινε διαγωνισμός. Θεωρώ ότι έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή”.
Τόνισε, ωστόσο, πως η διαδικασία απόκτησης τηλεοπτικής άδειας που χάραξε κυβέρνηση δεν ήταν σωστή. “Δεν διορθώνεις ένα λάθος με ένα άλλο λάθος. Τα σωστά να διατηρούνται και τα λάθη να διορθώνονται” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Αναφερόμενος, παράλληλα, στον αριθμό τηλεοπτικών αδειών που δημοπρατήθηκαν σημείωσε πως μπορεί η κυβέρνηση να στηρίχτηκε σε μια πανεπιστημιακή έρευνα όμως στην ελληνική αγορά λειτουργούσαν περισσότερα κανάλια. Διερωτήθηκε μάλιστα ποιος θα ευθύνεται στην περίπτωση που κάποιος τηλεοπτικός σταθμός από τους υπάρχοντες χρεοκοπήσει εξαιτίας της μη αδειοδότησής του.

Τι είπε για το Mega
Σχετικά με το Mega, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ανέφερε πως δεν βρέθηκε ποτέ στο ΔΣ του τηλεοπτικού σταθμού και πως δεν είχε σχέση με το “τιμόνι” του Μεγάλου Καναλιού. Υποστήριξε πως “ο κ. Μπόμπολας έχει την οικονομική επιφάνεια να κάνει την αύξηση κεφαλαίου μόνος του”, σημειώνοντας μάλιστα πως “αν ο κ. Μπόμπολας θεωρούσε ότι κάποιος μπλόκαρε την αύξηση κεφαλαίου να μας το έλεγε”. Τόνισε μάλιστα ότι η διάθεση εκ μέρους της πλευράς Βαρδινογιάννη για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου υπήρχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...