Στο φως γυμνές φωτογραφίες της συντρόφου του Χίτλερ, Εύας Μπράουν (εικόνες)

Γυμνές φωτογραφίες, οι οποίες μέχρι τώρα δεν είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, της συντρόφου του Αδόλφου Χίτλερ, Εύας Μπράουν, ισχυρίζεται πως βρήκε ένας Αυστριακός συλλέκτης.
Ωστόσο, ειδικοί σε ιστορικά ζητήματα εμφανίζονται διχασμένοι.
Πάντως, ο 30χρονος Bernard S. που βρήκε τις φωτογραφίες δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild: «Μελέτησα όλες τις φωτογραφίες της Εύας Μπράουν που μπόρεσα να βρω.

O Χαρούλης ξεσήκωσε με Παλαμά την Φιλοσοφική Αθηνών (Photos - Video)

Ο Γιάννης Χαρούλης παρουσίασε στο κοινό τη νέα δισκογραφική δουλειά του, όπου μελοποιεί το έργο «Ο Δωδεκάλογος Του Γύφτου». Στυλοβάτης μία σημαντικής δισκογραφικής έκδοσης γίνεται ένας ερμηνευτής με αρετές, ο Γιάννης Χαρούλης, επαναφέροντας στο προσκήνιο τη σύνδεση της ποίησης με την ελληνική μουσική. «Ο Δωδεκάλογος Του Γύφτου», ένα διαχρονικό και συμβολικό έργο, συνεγράφη από τον εξέχοντα Έλληνα ποιητή, πεζογράφου και συγγραφέα Κωστή Παλαμά το 1907.

Σύρος: Ο καλός ο καπετάνιος στο «παρκάρισμα» φαίνεται

Όταν ένα πλοίο με μήκος που αγγίζει τα 125 μέτρα δένει σαν ένα Ι.Χ αυτοκίνητο με τόσο ευκολία στο λιμάνι της Ερμούπολης, αν μη τι άλλο είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα. Όταν μάλιστα αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σύρο, από ελληνικό πλοίο, αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η Αχτσιόγλου εντυπωσιάζει και στις Βρυξέλλες- Αγκαζέ με τον Πιτέλα (Photos)

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.
Η υπουργός πραγματοποιεί σειρά επαφών με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στους οποίους μεταφέρει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τα εργασιακά ζητήματας συλλογικές εργασιακές σχέσεις.

Πλήρη αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής ζητούν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ

Τον πλήρη αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από την ΕΡΤ ζητούν με ψήφισμά τους οι δημοσιογράφοι της, καλώντας τη διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης να επανεξετάσει τη θέση της για την κάλυψη δραστηριοτήτων του κόμματος, σε σε αρμονία με τον συνταγματικό ρόλο της ΕΡΤ, τους κώδικες δεοντολογίας και σε συνεργασία με το νέο ΕΣΡ.
Οι υπόδικοι νεοναζιστές εκλαμβάνουν την προβολή τους σαν «πράσινο φως» στα τάγματα εφόδου να επιχειρήσουν την επανεμφάνισή τους, υποστηρίζουν οι δημοσιογράφοι.

Φωταγώγηση της Βουλής με κόκκινη κορδέλα

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS η σημερινή και η Βουλή θα… βαφτεί στις 17:30 κόκκινη.
Η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, η ομάδα κρουστών «Quilombo» και μέλη -εθελοντές του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», θα ενημερώνουν τους πολίτες στην πλατεία Συντάγματος.πηγη

Στα χέρια της ιταλικής αστυνομίας «έπεσε» ο Πέσε

Συνελήφθη από την ιταλική αστυνομία ο Μαρτσέλο Πέσε, 52 ετών, «νονός» της μαφίας της Καλαβρίας «Ντράγκετα», από τους πιο επικίνδυνους φυγόδικους.
Ο Πέσε συνελήφθη στην κωμόπολη Ροζάρνο της Καλαβρίας, όπου δρα και η μαφιόζικη συμμορία του, η οποία θεωρείται η πιο βίαιη της Καλαβρίας.

Ηχητικό ντοκουμέντου από το μοιραίο αεροσκάφος – «Βοήθεια, βοηθήστε να φτάσουμε στον διάδρομο προσγείωσης»

Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και στο οποίο ακούγονται οι εκκλήσεις του πιλότου για βοήθεια της μοιραίας πτήσης της LAMIA.
Ο πιλότος προειδοποιεί τον Πύργο Ελέγχου πως τα καύσιμα είχαν εξαντληθεί και ζητά επανειλημμένα να καθαριστεί ο διάδρομος προσγείωσης.
«Κυρία, πλήρης διακοπή λειτουργίας των οργάνων στην πτήση 933 της LAMIA, υπάρχει πλήρης διακοπή των ηλεκτρονικών συστημάτων,

Αυστρία: «Πράσινο φως» για την απαλλοτρίωση του σπιτιού του Χίτλερ

Τέλος στις πολυετείς συζητήσεις ως προς την τύχη του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε ο μεγαλύτερος εγκληματίας στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο Αδόλφος Χίτλερ, αποτελεί το «πράσινο φως» που έδωσε απόψε Τετάρτη για την απαλλοτρίωσή του από το αυστριακό κράτος, η Επιτροπή Εσωτερικών της αυστριακής Βουλής, υπερψηφίζοντας σχετικό νομοσχέδιο που είχε καταθέσει ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα,

Πορτοσάλτε: Ειδικός στον αυνανισμό ο Ζουράρις (video)

Δεν άρεσαν, όπως φαίνεται, στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, σχετικά με το πολίτευμα της Κούβας, καθώς τον χαρακτήρισε «αερολόγο» και «ειδικό περί του αυνανισμού». «Απλώς θέλω να πω για τους αερολογούντες, επειδή χθες το βράδυ είχαμε μια αερολογία για την…

Άλλη μία ώριμη παρέμβαση από τον γίγαντα της πολιτικής, Θεόδωρο Πάγκαλο (εικόνες)

Η αλήθεια είναι ότι έλειπε τελευταία από το φιλελέ τοπίο μία παρέμβαση Πάγκαλου για τα «απόνερα» του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο.
Μπορεί με τον -ανιψιό/μπατζανάκη/τριτοξάδερφο του Φιντέλ– Τζήμερο να γελάσαμε μέχρι δακρύων, μπορεί με τον Άδωνη να ανακαλύψαμε απλά πόσο φιλοχουντικός είναι, εκείνο που έλειπε ωστόσο ήταν ο στιβαρός και καίριος σχολιασμός του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρου Πάγκαλου.

Η δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα και η εποχή του

Στις 21 Ιούλη του 1965, το βράδυ έπεφτε νεκρός στην Αθήνα από τα χτυπήματα των αστυνομικών ο νεολαίος αγωνιστής, στέλεχος της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη Σωτήρης Πέτρουλας. Το όνομα του γίνεται τραγούδι. Η μνήμη του τιμάται μέχρι σήμερα μαζί με άλλους αγωνιστές που πότισαν με το αίμα τους το δένδρο της λευτεριάς. Παρακάτω παρουσιάζουμε ένα μικρό αφιέρωμα στηριγμένο σε διάφορα αφιερώματα (π.χ ΠΟΝΤΙΚΙ, ΚΟΜΕΠ, ιστοσελίδες, βιβλία κ.α) για τη δράση του καθώς και την εποχή που αυτή πραγματοποιήθηκε.

Σχέδιο του Ερντογάν για δολοφονίες αντιπάλων του σε Ευρώπη και ΗΠΑ αποκαλύπτει αμερικανός αναλυτής

Η Τουρκία δεν ήταν ποτέ διάσημη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά τώρα ο πρόεδρός της ο Ταγίπ Ερντογάν έχει εξάγει τον αυταρχισμό του κατά των πολιτικών του αντιπάλων και εκτός της χώρας του. Τα παραπάνω αναφέρει ο γνωστός Αμερικανός αναλυτής και πρώην αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου, Michael Rubin

Τουρκία: Ποινή 30 φορές ισόβια στον φιλέλληνα Κούρδο ηγέτη Σάλεχ Μουσλίμ προτείνουν οι εισαγγελείς

Οι τουρκικές εισαγγελικές Αρχές προτείνουν ποινή ισόβιων δεσμών 30 φορές για τον σοσιαλιστή ηγέτη των Κούρδων της Συρίας και σύμμαχο των ΗΠΑ Σάλεχ Μουσλίμ. Τον κατηγορούν, χωρίς απτές αποδείξεις, ότι εμπλέκεται σε βομβιστική επίθεση που διαπράχθηκε στην Άγκυρα.

Ο Μπόμπολας υποσχέθηκε στους εργαζόμενους του MEGA ότι θα δώσει ένα εκατ. ευρώ για τους μισθούς

Μέχρι αύριο το πρωί ο Φώτης Μπόμπολας υποσχέθηκε στους απλήρωτους εργαζόμενους του MEGA ότι θα καταθέσει το ποσό του 1.000.000 ευρώ, έναντι της σχεδιαζόμενης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. Η σχετική πληροφορία ήρθε από την ανακοίνωση των ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ MEGA που έχει ως εξής:

Το πρώτο λεωφορείο υδρογόνου στον κόσμο στους δρόμους του Λονδίνου

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, παρουσίασε το πρώτο διώροφο λεωφορείο κυψελών καυσίμου υδρογόνου στον κόσμο το οποίο είναι μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη και θα ξεκινήσει δοκιμές στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας τον επόμενο χρόνο. Μιλώντας στη Διάσκεψη Λεωφορείων Μηδενικών Εκπομπών στο δημαρχείο του Λονδίνου,

Ο Τραμπ, ο Δράκος και ο Μινώταυρος

Αν είναι κάτι που ξέρει καλά ο Τραμπ, αυτό είναι η αξία της πτώχευσης και της οικονομικής ανακύκλωσης. Ξέρει τα πάντα για την επιτυχία μέσω στρατηγικών αθέτησης υποχρεώσεων, ακολουθούμενες από μαζικές διαγραφές χρεών και δημιουργία στοιχείων ενεργητικού από στοιχεία παθητικού. Αλλά αντιλαμβάνεται τη διαφορά μεταξύ του χρέους ενός υπεύθυνου ανάπτυξης ακινήτων και του χρέους μιας μεγάλης οικονομίας;

Το δημοψήφισμα της Ιταλίας

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ της 4ης Δεκεμβρίου μπορεί να προκαλέσει πολιτικό χάος στην Ιταλία και κατ΄ επέκταση σε ολόκληρη την Ευρωζώνη...
Ο Ματέο Ρέντσι ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας στην Ιταλία το Φεβρουάριο του 2014, υποσχόμενος  μεταρρυθμίσεις που θα αναζωπύρωναν την οικονομία της χώρας, θα έφερναν πολιτική σταθερότητα και θέσεις εργασίας. Ο νεότερος πρωθυπουργός της Ιταλίας και τρίτος κατά σειρά μη εκλεγμένος, στις 4 Δεκεμβρίου θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα κρίσιμο δημοψήφισμα,

Βόρεια Κορέα: Κυρώσεις από τη Νότια Κορέα μετά τον ΟΗΕ

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην επιβολή νέων μονομερών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, μετά την 5η και μεγαλύτερη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Η ανακοίνωση αυτή, ακολουθεί την επιβολή νέων κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας, που ανακοινώθηκε χθες,

Ρέντσι: Το θέμα των τραπεζών θα αντιμετωπισθεί μετά το δημοψήφισμα

«Η συνταγματική μεταρρύθμιση δεν πρόκειται να αυξήσει τις δικαιοδοσίες του πρωθυπουργού», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι την Τετάρτη, λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής που θα κρίνει την επόμενη ημέρα στην Ιταλία.
«Είναι αυτονόητο ότι ο Σόιμπλε και ο Σταϊνμάιερ τάσσονται υπέρ των μεταρρυθμίσεων και πιστεύω πως προτιμούν να έχουν να κάνουν με μια πολιτική κυβέρνηση,

Τραγικές οι συνθήκες για πρόσφυγες στην Πιερία

Απάνθρωπες καταστάσεις έζησαν πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό στην Πέτρα Ολύμπου της Πιερίας. Περισσότεροι από 240 άνθρωποι πέρασαν το βράδυ της Τρίτης σε σκηνές καλυμμένες από χιόνι και μέσα σε πολικές θερμοκρασίες.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κατερίνης για το προσφυγικό, Νίκος Παπαζιώγας, οι περισσότεροι από τους 240 πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν απομείνει στην Πέτρα Ολύμπου Πιερίας (σε σύνολο 1.200 που ήταν αρχικά), θα μεταφερθούν στο κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή της Βόλβης.

Δείτε σε ποια σημεία του εθνικού οδικού δικτύου χρειάζονται αλυσίδες

Οι θερμοκρασίες σε όλη τη δυτική Μακεδονία είναι από 0 βαθμούς έως -4 βαθμούς Κελσίου.
Στο νομό Κοζάνης η κίνηση των οχημάτων, τόσο στην Εγνατία οδό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξαγόταν χωρίς προβλήματα, ενώ τα σχολεία σήμερα Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν με δύο ώρες καθυστέρηση στο δήμο Σερβίων Βελβεντού και με μία ώρα καθυστέρηση στο δήμο Βοϊου και στο δήμο Κοζάνης. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο δήμο Εορδαίας.