Πέπλο ομίχλης σκεπάζει τη Θεσσαλονίκη. Συνεχίζονται τα προβλήματα στο «Μακεδονία»

Πυκνό πέπλο ομίχλης σκεπάζει από το βράδυ τη Θεσσαλονίκη. Κατά τόπους η ορατότητα είναι πάρα πολύ περιορσιμένη ενώ αυξομειώνεται από στιγμή σε στιγμή και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις πεζών και οχημάτων.
Οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ καταγράφουν ορατότητα περιορισμένη στα 200 μέτρα.
Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα στις προγραμματισμένες πτήσεις με ακυρώσεις και καθυστερήσεις.
Ήδη, ακυρώθηκαν οι πτήσεις που επρόκειτο να γίνουν από και προς την Αθήνα και την
Κωνσταντινούπολη, ενώ καθυστερήσεις σημειώνονται σε προγραμματισμένες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.
Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του αεροδρομίου πρωινή πτήση της Olympric Air από την Αθήνα (07:00) αλλά και η ανταπόκρισή της(08:30) από Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν. Πολλοί επιβάτες βλέπουν καθυστερήσεις ή αναμένουν νέες πληροφορίες για την ώρα αναχώρησής τους.
Στο μεταξύ, λόγω της περιορισμένης ορατότητας, η κίνηση των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες. Μέχρι στιγμής πάντως δεν αναφέρθηκαν κυκλοφοριακά προβλήματα από την Τροχαία.
Οι ασθενείς άνεμοι οι οποίοι ανακατεύονται με την υψηλή υγρασία προκαλούν πυκνά στρώματα ομίχλης.
Οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ εκτιμούν ότι το φαινόμενο θα εξασθενήσει σταδιακά μετά τις 11:00, ενώ από το απόγευμα προβλέπουν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς έως και θυελλώδεις ανέμους.
Οι επιβάτες μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας του αεροδρομίου, για τις διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα των πτήσεων ή να απευθύνονται για ενημέρωση στις αεροπορικές εταιρείες.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...