Ζοζεφίνε Βιτ * Από την... «αγκαλιά» του Ντράγκι στην Αθήνα [ video ]

Η 21χρονη Γερμανίδα Ζοζεφίνε Βιτ που έκοψε τη... χολή και τις δηλώσεις του Ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι, βρέθηκε στην Αθήνα πριν από λίγες ημέρες.
Προσκεκλημένη του Λάκη Λαζόπουλου για να εμφανιστεί στην εκπομπή του, η φοιτήτρια Φιλοσοφίας στο Αμβούργο και ακτιβίστρια της FEMEN, μιλάει στην κάμερα του Propaganda για την Ελλάδα και την Ευρώπη, επιδεικνύοντας ωριμότητα παρά το νεαρό της ηλικίας της.

Τρεις γκάφες σε μια εβδομάδα μπορεί να αποδειχθούν πολλές για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον

Μια εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες και ενώ η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει το κόμμα του ισόπαλο με τους αντίπαλους Εργατικούς και τους ξενόφοβους ευρωσκεπτικιστές του Νάιτζελ Φάρατζ μα έχουν ελαφρώς ανοδική πορεία. 
Μιλώντας λοιπόν στο αρχηγείου του ομίλου σουπερμάρκετ Asda στο Ληντς... ξεχάστηκε: «Οποιες και να είναι οι απόψεις σας, όποιο κόμμα και εάν υποστηρίζετε, σας παρακαλώ να ψηφίσετε στις 7 Μαίου.

Γιάννης Μίχος * Οι αιτίες παραίτησης του δημάρχου Αριστοτέλη

Ο Γιάννης Μίχος, σε συνέχεια της ανακοίνωσης με την οποία άνοιξε τη διαδικασία για την διαδοχή του στη θέση του δημάρχου του δήμου Αριστοτέλη παραθέτει έναν συνοπτικό απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής από την 1η Σεπτέμβρη 2014 μέχρι και σήμερα. Επίσης, αναφέρεται στα προβλήματα, τις αιτίες και γενικότερα το κλίμα που τον οδήγησε στην απόφασή του.

Την Αλβανία θα επισκευθεί ο Ερντογάν στις 13 Μαΐου Πηγή: www.himara.gr

 Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί την Αλβανία στις 13 Μαΐου για επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Αλβανού Προέδρου Μπουγιάρ Νισάνι.

Η Ε.Ε αντέδρασε στις δηλώσεις Ράμα περί ενώσεως Αλβανίας- Κοσόβου

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) αντέδρασε στις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα και του υπουργού Εξωτερικών του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, ότι "η ένωση της Αλβανίας με το Κόσοβο θα αποτελέσει γεγονός, εάν συνεχίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην προωθεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του Κοσόβου", επισημαίνοντας ότι πρόκειται για "απαράδεκτες προκλήσεις" που δεν είναι εναρμονισμένες με την πολιτική συνεργασίας στην περιοχή.

SIGURIMI Αλβανία: Ανοίγουν επιτέλους τα αρχεία της πρώην κομμουνιστικής μυστικής αστυνομίας

Το Αλβανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε με 84 ψήφους υπέρ και 22 ψήφους κατά, το νομοσχέδιο «για το άνοιγμα των αρχείων της κομμουνιστικής μυστικής υπηρεσίας" (Sigurimi), το οποίο εγγυάται το δικαίωμα κάθε ατόμου να έχει πρόσβαση στα αρχεία, τα δεδομένα και τους φακέλους της.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ AIRBUS ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ - Γερμανικός Τύπος: Το σκάνδαλο των υποκλοπών πλησιάζει την καγκελάριο

 Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές τις οποίες φέρεται ότι έκανε η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών για λογαριασμό της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) δείχνει σήμερα να πλησιάζει κι άλλο την καγκελαρία, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, αν και η Αγκελα Μέρκελ, όπως επισημαίνουν αναλυτές, φαίνεται ότι για άλλη μια φορά βρίσκεται στο απυρόβλητο.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΞΙΣΤΙΚΟ «ΗΛΙΘΙΑ ΞΑΝΘΙΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ- Αμερικανός πρέσβης: «Είμαστε όλες ξανθιές»

Με χιούμορ απάντησε σήμερα ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Τουρκία στη σεξιστική επίθεση που εξαπέλυσε ο δήμαρχος της Άγκυρας εναντίον της εκπροσώπου της αμερικανικής διπλωματίας, αναρτώντας στο διαδίκτυο μια φωτογραφία του με... ξανθά μαλλιά.
Αμερικανός πρέσβης: «Είμαστε όλες ξανθιές»

ΓΙΟΑΧΙΜ ΓΚΑΟΥΚ - Στήριξη της Αθήνας για τις γερμανικές αποζημιώσεις από τον... Γερμανό πρόεδρο..Η Μέρκελ λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα τραύματα της Ελλάδας από τον Β' Παγκόσμιο

O πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ εξέφρασε σήμερα την υποστήριξή του προς τα αιτήματα της Αθήνας σχετικά με την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα, ακόμα και αν η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα απορρίψει αυτά τα αιτήματα.

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ- Γυμνόστηθες Femen φώναζαν Χάιλ Χίτλερ και σταμάτησαν την ομιλία της Μαρίν Λεπέν (φωτό, βιντεο)

"Πόσες εκπλήξεις, αυτήν την Πρωτομαγιά", αναφώνησε η Λεπέν που αναγκάστηκε να διακόψει την ομιλία της. Το πρωί της Παρασκευής, η ηγέτις του Εθνικού Μετώπου θέλησε να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο της Ζαν Ντ’ Άρκ. Εκεί όμως την περίμεναν οι Femen.

Η αλήθεια πίσω από 15 τρελές φωτογραφίες (pics)

Οι παρακάτω φωτογραφίες θα ήταν πραγματικά απίθανες αν δεν ήταν προϊόντα μοντάζ, όπως απίθανες θα ήταν και οι ιστορίες πίσω από αυτές
Φωτογραφίες που όταν πρωτοκυκλοφόρησαν μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό, τόσο για τη σπανιότητά τους όσο και για το αν επρόκειτο για πραγματικές εικόνες και περιστατικά ή απλά για προϊόντα μοντάζ. Και η αλήθεια είναι πως αποδείχθηκε το δεύτερο.

Πως η Ρωσική Gazprom αγόρασε μια μυστική βάση του ΝΑΤΟ στη Νορβηγία

Πληρώνοντας μόλις 4 εκατομμύρια δολάρια, η Ρωσία απέκτησε την μυστική βάση υποβρυχίων του ΝΑΤΟ στον Αρκτικό κύκλο.
Θυμίζει τοπίο βγαλμένο από ταινία του Τζέιμς Μποντ. Η μυστική βάση υποβρυχίων του ΝΑΤΟ στο Ολαβσβεν της Νορβηγίας, στον Αρκτικό Κύκλο κατασκευάστηκε στα έγκατα ενός φιόρδ τη δεκαετία του 1960 και κόστισε στη συμμαχία 500 εκατομμύρια δολάρια. Πιστεύεται ότι έχει έκταση 13.000 τετραγωνικών μέτρων αλλά κανένας δεν γνωρίζει την πραγματικότητα.

Η μουσουλμάνα σταρ του BBC που σπάει όλα τα ταμπού στην εμφάνισή της

Η Dina Torkia είναι η 25χρονη blogger που έγινε το σύμβολο των γυναικών μουσουλμάνων με μαντήλα και σταρ του BBC.
Η Dina Torkia (ή Dina Toki-O, όπως είναι γνωστή στα social media) είναι η 25χρονη blogger που έγινε το σύμβολο των γυναικών μουσουλμάνων με χιτζάμπ, όσων δηλαδή φοράνε υποχρεωτικά τη μαντήλα.

Ειδικό αφιέρωμα - Η εργατική τάξη πάει σινεμά - Δωρεάν είσοδος την Πρωτομαγιά

Σε ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ και ΣΤΟΥΝΤΙΟ απο 30/4 εως 6/5 και την 1η Μαΐου..δωρεάν είσοδος. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η NewStar:
3 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ 5 ΕΥΡΩ ΕΡΓΑΤΙΚΟ, ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΑΕΙ ΣΙΝΕΜΑ και την 1η ΜΑΙΟΥ..δωρεάν είσοδος

Αλέκος Παναγούλης - Οριάνα Φαλάτσι: Ενας έρωτας - δυναμίτης

Ένα εκρηκτικό μείγμα ένωσε την ασυμβίβαστη δημοσιογράφο και τον ήρωα της αντίστασης. Πως γνωρίστηκαν, αγαπήθηκαν. Εκείνος έφυγε νωρίς. Εκείνη δεν τον ξεπέρασε ποτέ.
«Δεν μπορούν να στα πάρουν όλα, μιας και έχεις το θάρρος να τ’ α απαρνιέσαι όλα»
   Ολα ξεκίνησαν από μια συνέντευξη. Μια συνέντευξη που ένωσε το πλέον ιδιοσυγκρασιακό, το πλέον εκρηκτικό ζευγάρι της της εποχής.

O περίεργος θάνατος του ήρωα της Αντίστασης Αλέκου Παναγούλη.

Αυτή την Πρωτομαγιά συμπληρώνονται 39 χρόνια από τον θάνατο του αντιστασιακού ήρωα του Αλέκου Παναγούλη.
«Η πολιτική είναι ένα καθήκον, η ποίηση είναι μια ανάγκη.Είναι ένα ούρλιασμα, μια κραυγή που δεν μπορείς να πνίξεις. Το άγχος μιας στιγμής που δεν θέλεις να ξεχαστεί.Τότε ψάχνεις για χαρτί και μολύβι ζητώντας να ζωγραφίσεις με στίχους αυτή τη στιγμή».
Α.Παναγούλης