Στο… φρούριο της Ουάσινγκτον ο Τραμπ ενόψει της ορκωμοσίας του

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έφτασε στο… φρούριο της Ουάσινγκτον, ενόψει της τελετής ορκωμοσίας του, που θα γίνει την Παρασκευή.
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις, αφού εκτιμούν ότι συνολικά 900.000 άνθρωποι, υποστηρικτές και αντίπαλοι του Τραμπ, θα βρεθούν στην πρωτεύσουσα των ΗΠΑ για την τελετή.
Περισσότεροι από 28 αστυνομικοί είναι επί ποδός, ενώ θα στηθούν κάγκελα, οδοφράγματα και απορριμματοφόρα, για να κρατήσουν μακριά τους συγκεντρωμένους.

Ελάχιστες γυναίκες, ένας Αφροαμερικανός και κανένας Λατίνος στη νέα κυβέρνηση
Την παραμονή της ορκωμοσίας του, ο Τραμπ επέλεξε σήμερα τον 15ο και τελευταίο υπουργό της κυβέρνησής του, στην οποία πλειοψηφούν οι λευκοί και οι άνδρες, καθώς ελάχιστα μέλη της είναι Αφροαμερικανοί ή ασιατικής καταγωγής.
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανέθεσε στον πρώην κυβερνήτη της Τζόρτζια, Σόνι Περντιού, το υπουργείο Γεωργίας.
Ο διορισμός αυτός θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία, όπως ισχύει και για όλα τα άλλα μέλη της κυβέρνησης.
Επτά αξιωματούχοι δεν αποτελούν επισήμως μέλη της κυβέρνησης αλλά θεωρούνται ισόβαθμοι των υπουργών: μεταξύ αυτών, ο γενικός γραμματέας του Λευκού Οίκου και ο επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος.
Από τις θέσεις αυτές, κενή μένει μόνο εκείνη του επικεφαλής του οικονομικού συμβουλίου του προέδρου.
Από τα 21 μέλη της διευρυμένης κυβερνητικής ομάδας του Τραμπ, οι 17 είναι άνδρες και από αυτούς μόνο ένας είναι Αφροαμερικανός, ο πρώην νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον.
Δύο γυναίκες είναι ασιατικής και ινδικής καταγωγής, η Ελέιν Τσάο στο υπουργείο Μεταφορών και η Νίκι Χέιλι στον ΟΗΕ.
Από την εποχή του Ρόναλντ Ρίγκαν, όλες οι κυβερνήσεις είχαν τουλάχιστον έναν Λατίνο υπουργό, όμως στην κυβέρνηση του Τραμπ δεν υπάρχει κανείς.
«Δεν είναι θέμα καταγωγής ή χρώματος του δέρματος» υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Σον Σπάισερ, ο επόμενος εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο οποίος υπενθύμισε εξάλλου ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στον διορισμό συνολικά 5.000 αξιωματούχων.
Η διευρυμένη κυβέρνηση του Τραμπ περιλαμβάνει τρεις πολυεκατομμυριούχους, δύο απόστρατους στρατηγούς (Τζέιμς Μάτις στο υπουργείο Άμυνας και Τζον Κέλι στο Εσωτερικής Ασφάλειας), τρεις κυβερνήτες ή πρώην κυβερνήτες και τέσσερις βουλευτές ή γερουσιαστές.
Ένας άλλος στρατηγός θα έχει επίσης σημαντικό ρόλο, αλλά εκτός κυβέρνησης: ο Μάικλ Φλιν, που διορίστηκε σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ.
Για τον διορισμό αυτό δεν απαιτείται η έγκριση της Γερουσίας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...