Η βίλα των οργίων του Χέφνερ πέρασε σε ελληνικά χέρια

Χιου Χέφνερ, ο ιδρυτής και ο ορισμός του Playboy, θρυλικός γυναικάς και ταυτόχρονα ο άνθρωπος που συνέβαλε όσο κανείς στην απενοχοποίηση του σεξ πέθανε σε ηλικία 91 ετών στις 27 Σεπτεμβρίου στη έπαυλή του στο Μπέβερλι Χιλς, από καρδιακή ανεπάρκεια.
Πλέον η βίλα των οργίων περνάει σε άλλα χέρια και μάλιστα ελληνικά.
Ο Ελληνοαμερικάνος Ντάρεν Μητρόπουλος γνώριζε εξαρχής ότι ο ιδιοκτήτης της έπαυλης, Χιου Χέφνερ, που απέκτησε το γοτθικού στιλ οίκημα το 1971 αντί 1,1 εκατομμυρίου στο ακριβό προάστιο του Λος Άντζελες, Γουέστγουντ,
που απέχει μια ανάσα από το Μπέβερλι Χιλς, είχε δικαίωμα να συνεχίσει να απολαμβάνει τη ζωή εκεί μέσα μέχρι τον θάνατό του. Συμβιβάστηκε, περίμενε και τώρα ήρθε η ώρα να βάλει το κλειδί στην πόρτα.
Η θρυλική έπαυλη του Playboy και τα ημίγυμνα «κουνελάκια»
AP_16275007542834Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, η βίλα του Playboy ήταν το στολίδι του Χιου Χεφνερ, το συνώνυμο της γκλάμουρ ζωής, αλλά και ένα αίνιγμα για όλους εμάς τους «κοινούς θνητούς» που αναρωτιόμασταν τι στο καλό γινόταν στο εσωτερικό του.
Έξαλλα πάρτι, ημίγυμνα «κουνελάκια» να κάνουν ηλιοθεραπεία και να κολυμπάνε στην πισίνα, σαμπάνια, περιοδικά και εξώφυλλα με σέξι μοντέλα σε τολμηρές πόζες είναι μόνο λίγα από τα πράγματα που θα έβλεπε κανείς με το που έμπαινε στην έπαυλη.
Ο Ελβις Πρίσλεϊ είχε κοιμηθεί εκεί ταυτοχρόνως με οκτώ playmates, ο Tζον Λένον, νευριασμένος έπειτα από έναν σύντομο χωρισμό με τη Γιόκο Ονο, στη διάρκεια ενός άγριου πάρτι λέγεται ότι είχε κάψει με το τσιγάρο του έναν πίνακα του Ματίς. Αυτά και άλλα πολλά είχαν συμβεί μέσα στην αποκαλούμενη βίλα των οργίων.
Αληθινές ιστορίες ή απλώς αστικοί μύθοι μικρή σημασία έχει. Ο Χιου Χέφνερ, ο περιβόητος ιδρυτής του περιοδικού «Playboy», και η περίφημη έπαυλή του, η λεγόμενη Playboy Mansion κατάφεραν να εξάπτουν πάθη και να τροφοδοτούν τη φαντασία.
AP_17271479048886
Η εικόνα του Χέφνερ ίδια και απαράλλακτη ανά τις δεκαετίες. Πάντα «παρών» στα θρυλικά πάρτι του, ανάμεσα στους διάσημους καλεσμένους του, να φορά τη χαρακτηριστική κόκκινη σατέν ρόμπα του περιστοιχισμένος από τα πλατινέ, κυρίως, «κουνελάκια» του.
Μέλλει να δούμε τώρα τι σκοπούς έχει ο νέος ιδιοκτήτης για τη διάσημη βίλα.
AP_111013051102
Ο νέος ένοικος στην έπαυλη
Ο Χιου Χέφνερ και ο Ντάρεν Μητρόπουλος ήταν γείτονες. Ο ιδιοκτήτης του Playboy φαίνεται πως βρήκε στον άνθρωπο της διπλανής του πόρτας τον ιδανικό αγοραστή αλλά έβαλε κι έναν όρο. Ο Χέφνερ θα ζούσε εκεί μέχρι να πεθάνει και η διάσημη κρεβατοκάμαρά του όπου γίνονταν τα όργια και τα πάρτι με τα «κουνελάκια» απαγορευόταν να ανακαινιστεί.
metropoulos
Ο 33χρονος επιχειρηματίας είναι γιος του δισεκατομμυριούχου Ντιν Μητρόπουλου, η περιουσία του οποίου, σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό Forbes, εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η συμφωνία πώλησης της έπαυλης έκλεισε στα 100 εκατ. δολάρια τον Αύγουστο του 2016, στο μισό της ζητούμενης αξίας, σύμφωνα μα δημοσιεύματα.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως το Playboy Mansion αποτελεί αντικείμενο ενός υποσχετικού πώλησης με αγοραστή τον Ντάρεν Μητρόπουλο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Playboy. «Για λόγους εμπιστευτικότητας του συμβολαίου, δεν μπορούμε να δώσουμε λεπτομέρειες περιλαμβανομένων και των προκαταρκτικών όρων της πώλησης», πρόσθετε.
AP_892535889316
Η ανακοίνωση της πώλησης, τότε, υπενθύμιζε και η USA Today, επιβεβαίωνε πως ο Χιου Χέφνερ θα μπορούσε να μείνει εκεί μέχρι το θάνατό του. Η Playboy Enterprises συμφώνησε να πληρώνει 1 εκατ. δολάρια ετησίας για να νοικιάσει το ακίνητο, σύμφωνα με τη Los Angeles Times. Έτσι, μετά το θάνατο του Χέφνερ, ο 33χρονος ομογενής, Ντάρεν Μητρόπουλος, ο οποίος ζει σε κατοικία δίπλα στο Playboy Mansion μπορεί να εκμεταλλευτεί την έπαυλη.
Ο ίδιος, αρνήθηκε να συζητήσει λεπτομέρειες για το μέλλον της μετά τη είδηση του θανάτου του Χιου Χέφνερ, αναφέροντας, μέσω ανακοίνωσης της εκπροσώπου, Hannah Arnold πως οι σκέψεις του είναι στη θρηνούσα οικογένεια ενός αμερικανικού ειδώλου.
«Ο Χιου Χέφνερ ήταν ένας οραματιστής επιχειρηματίας, ένας γίγαντας των ΜΜΕ και μία εικονική φιγούρα της ποπ κουλτούρας, του οποίου η κληρονομιά θα αφήσει αντίκτυπο με διάρκεια» επεσήμανε ο κ. Μητρόπουλος. «Ήμουν τυχερός να τον γνωρίζω ως γείτονα και φίλο και απευθύνω τα πιο ειλικρινά συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του».
AP_060525019075
Ο Ντάρεν Μητρόπουλος, με τον αδελφό του Έβαν, είναι ένας από τους διευθυντές του κεφαλαιουχικού-επενδυτικού ταμείου που ίδρυσε ο πατέρας του, του «Metropoulos and Co.», και ειδικεύεται στην εξαγορά εταιρειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως η εταιρεία προϊόντων ζύμης Hostess Brands το 2013 που εμπορεύεται τα γλυκίσματα Twinkies. Στα χέρια τους όχι απλά διασώζονται αλλά ευημερούν.
Ο πατέρας του Ντιν Μητρόπουλος θεωρείται ένας από τους πλέον διακεκριμένους επιχειρηματίες στην εστίαση αλλά και τη ζυθοποιία και οι διάδοχοι του χρόνια φροντίζουν να απασχολούν τα media της Αμερικής.
«Έχω κάνει σεξ με περισσότερες γυναίκες από οποιονδήποτε άλλο παχύσαρκο στον κόσμο, με εξαίρεση ίσως τον Παβαρότι» φέρεται να είπε σε συνέντευξη του στους New York Times ο αδελφός του Έβαν.
Τι ήταν όμως αυτό που τον κέρδισε στη βίλα και θέλησε να την αγοράσει;
Σύμφωνα με δήλωσή του στη «Wall Street Journal», αυτό που τον μαγνήτισε περισσότερο ήταν η αρχιτεκτονική αξία της έπαυλης παρά οι καυτές ιστορίες που διαδραματίστηκαν εντός των τειχών της. Η γοτθικού στυλ έπαυλη, της οποίας η επιφάνεια ξεπερνά τα 2.000 τετραγωνικά μέτρα, πλαισιώνεται από μια έκταση 5,3 στρεμμάτων. Σχεδιάστηκε το 1927 από τον αρχιτέκτονα Άρθουρ Ρόλαντ Κέλι. Περιλαμβάνει 29 δωμάτια, ιδιωτική αίθουσα προβολών, κελάρι, γυμναστήριο, γήπεδο του τένις και ένα ξεχωριστό σπίτι-ξενώνα με τέσσερα δωμάτια. Φυσικά, με εντολή του Χέφνερ χτίστηκε και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά «αξιοθέατα» της έπαυλης, το περίφημο σπήλαιο, όπου τα «κουνελάκια» κολυμπούσαν με τους καλεσμένους του. Η βίλα περιλαμβάνει ακόμη και άδεια για ζωολογικό κήπο.
AP_8604290281
Ο Ντάρεν Μητρόπουλος, ζούσε δίπλα στον Χέφνερ αφού το 2009 αγόρασε μία παρακείμενη ιδιοκτησία έναντι 18 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό που θέλει να κάνει τώρα είναι να ενώσει τα δύο αρχοντικά για να φτιάξει μια τεράστια ιδιοκτησία που να έχει έκταση συνολικά 7,3 στρέμματα και να φέρει την έπαυλη στο μύθο της αρχής της απαλλαγμένη από σκάνδαλα και όργια.
Η έπαυλη, ανήκε σε εφευρέτη και σκακιστή που άφησε ιστορία στην Αμερική πριν περάσει στα χέρια του Χέφνερ και γίνει σύμβολο της υπερβολής και του έκλυτου Χόλιγουντ.
AP_451705047979
Η πολυτελής κατοικία βρέθηκε στη δίνη σκανδάλου το 2008 όταν το μοντέλο Χλόη Κόινς 26 ετών τότε, ισχυρίστηκε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον κωμικό ηθοποιό Μπιλ Κόσμπι. Μάλιστα η Κόινς κατηγόρησε και τον Χέφνερ λέγοντας ότι «ενθάρρυνε και βοήθησε τον Κόσμπι για να την βιάσει».
Σύμφωνα με αναρίθμητους αστικούς μύθους, η βίλα ήταν καταφύγιο για τις ερωτικές περιπτύξεις διασήμων που ήθελαν να πειραματιστούν με το σεξ με εξασφαλισμένη ανωνυμία επάνω σε καλλίπυγα κορίτσια έτοιμα να ικανοποιήσουν και τις πιο τρελές φαντασιώσεις.
Ο Ντάρεν Μητρόπουλος θέλει να σβήσει το «ένδοξο» παρελθόν της έπαυλης του Playboy αλλά κατά έναν τρόπο το πνεύμα του «Χεφ» θα βρίσκεται πάντα εκεί.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...