Σε ετοιμότητα κατάρριψης: Αμερικανικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από Ελλάδα και έφτασε στα ρωσικά σύνορα

Θρίλερ εκτυλίχθηκε με αμερικανικό μη επανδρωμένο όχημα RQ-4A Global Hawk, το οποίο αφού απογειώθηκε από την Ιταλία, διήλθε του ελληνικού, βουλγαρικού, ουκρανικού και πολωνικού εναερίου χώρου σε μια 12-ωρη πτήση και εντοπίστηκε κοντά στα σύνορα των περιοχών Λένινγκραντ και Pskov στην Ρωσία , προκαλώντας οργή και αγανάκτηση στην Μόσχα, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα . Όπως ήταν φυσικό τέθηκε σε συναγερμό ολόκληρη η ρωσική αεράμυνα της περιοχής θέτοντας τα πυραυλικά της συστήματα σε άμεση ετοιμότητα. Ο ρωσικός τύπος ανέφερε ως «προειδοποιήση» ότι η ρωσική
πυραυλική αεράμυνα κατά την φάση της διεξαγωγής δημοψηφίσματος τον Μάρτιο του 2014, «κατέρριψε » ένα στρατιωτικό μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ, με το γεγονός να αποσιωπάται από όλα τα δυτικά ΜΜΕ.
..
Επίσης την ίδια περίοδο  αναχαιτίστηκαν και δύο ισραηλινά μη επανδρωμένα οχήματα  MQ-5B Hunter. Ένα από αυτά  καταρρίφθηκε στις 10η Μαρτίου  από ρωσικές πολιτοφυλακές στο  Armyansk (Κριμαία), και το δεύτερο στις 13 Μαρτίου  με βοήθεια ρωσικής κινητής μονάδας ηλεκτρονικού πολέμου 1L222 «Autobase.
Το αμερικανικό μη επανδρωμένο όχημα  ξεκίνησε από την αεροπορική βάση Sigonella αεροπορική βάση στη Σικελία πέταξε στη Μεσόγειο στις 3:48 και πέρασε πάνω από  Ελλάδα, Βουλγαρία,  Ουκρανία, Πολωνία και Λιθουανία κατά τη διάρκεια της ημέρας έφτασε δίπλα στα ρωσικά σύνορα.

Η πτήση του ήταν  σε οριακή απόσταση από την  μικρή πόλη βορειοανατολικά της Λετονίας  προς τον Κόλπο της Φινλανδίας, σε ύψος περίπου 16 χιλιάδες μέτρα και με  ταχύτητα 500-600 km ανά ώρα.
Το αμερικανικό μη επανδρωμένο όχημα  RQ-4A Global Hawk μεταφέρει ειδική  κάμερα υψηλής ανάλυσης, αισθητήρα υπερύθρων και ραντάρ για την παρακολούθηση των  κινούμενων αντικειμένων, και είχε αποστολή διεξαγωγής «στρατηγικής εναέριας αναγνώρισης» σε βάθος 300 χιλιομέτρων μέσα στο ρωσικό έδαφος, προκαλώντας την οργή του ίδιου του Πούτιν που βλέπει ότι οι ΗΠΑ προκαλούν …. «όπως οι Τούρκοι στο Αιγαίο», μόνο που ο ίδιος δεν ανέχεται τέτοια συμπεριφορά.  
Το αμερικανικό UAV είναι σε θέση να κάνει  επισκόπηση μεγάλων εκτάσεων, για την παρακολούθηση  στόχων σημείου με υψηλή ανάλυση και μετάδοση εντολών  σε πραγματικό χρόνο μέσω δορυφορικής σύνδεσης.
..
Το RQ-4A Global Hawk,  έχει βάρος κατά την απογείωση των 15 τόνων,  άνοιγμα φτερών 40 μέτρα, και δύναται να περιπολεί  για 30 ώρες σε υψόμετρο 18.000 μέτρων.
Συγκεκριμένα, τέτοιου τύπου μη επανδρωμένα οχήματα έχουν  χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα κατά το τρέχον έτος κοντά στο έδαφος της Α.Ουκρανίας , καθώς και στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία, αλλά και στην επικράτεια του Κρασνοντάρ.
Η  Ρωσία στην περιοχή του Λένιγραντ και Πσκωφ διαθέτει σήμερα πλήθος συστημάτων αεράμυνας ικανά να απωθήσουν  αεροπορικές επιθέσεις.
Όπως συστήματα μικρής εμβέλειας  «Pantsir» αλλά και συστήματα μεγάλης εμβέλειας τύπου S-300PMU. Επίσης, υπάρχει ένα αναβαθμισμένο και εκσυγχρονισμένο παράκτιο αμυντικό σύστημα με πυραύλους κρούζ στην Κριμαία μαζί με συστοιχίες πυραύλων «Iskander-M» και στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη  με πυρηνικά όπλα.
όπλα.


Πρόσφατα, η αεράμυνα της Ρωσίας ανακάλυψε ένα ουκρανικό UAV στον ουρανό κοντά στο Bryansk. «Η παραβίαση από ουκρανικό  UAV των ρωσικών συνόρων αποτελεί μια πρόκληση και μια προσπάθεια να «συρθεί» η Μόσχα σε έναν πόλεμο στην Ουκρανία »,  δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής του Συμβουλίου Ομοσπονδίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια, αντιπτέραρχος Viktor Bondarev.
Το σίγουρο είναι ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν πρόκειται να καθίσει με σταυρωμένα χέρια και θα δώσει εντολή δράσης των πανίσχυρων κινητών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου , που «κατεβάζουν» τα πάντα σε μια κίνηση «απάντησης¨στο Πεντάγωνο εν μέσω δίκης του συμβούλου του Αμερικανού προέδρου για συνεργασία με την Ρωσία .
more

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...