Εκκενώθηκε περιοχή της Καλιφόρνιας λόγω φωτιάς καθώς το ThomasFire καιει τη νότια Καλιφόρνια (foto-vds)

Οι πυροσβέστες μάχονται μια τεράστια πυρκαγιά στη Νότια Καλιφόρνια που έχει ήδη καεί περίπου 10.000 στρέμματα και ανάγκασε την εκκένωση χιλιάδων στις πόλεις Santa Paula και Ventura.
Η πυρκαγιά ξέσπασε τη Δευτέρα σε έκταση περίπου 50 στρεμμάτων, αλλά ισχυροί άνεμοι πυροδότησαν τη φωτιά που εξαπλώθηκε γρήγορα, εξαναγκάζοντας τους ανθρώπους από τα σπίτια τους και προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ενέργειας.
Τουλάχιστον ένα άτομο έχει επιβεβαιωθεί νεκρός ως αποτέλεσμα ενός τροχαίου ατυχήματος όταν φύγει από τη φωτιά.Οι ισχυροί άνεμοι έσπρωξαν αρχικά τη φωτιά βούρτσας, γνωστή ως Thomas Fire, προς την Santa Paula, μια πόλη περίπου 30.000 κατοίκων περίπου 60 μίλια βορειοδυτικά του Λος Άντζελες. Περισσότερα από 800 σπίτια εκκενώθηκαν εκεί.



 
Ωστόσο, η ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς, η αιτία της οποίας δεν είναι ακόμα γνωστή, σημαίνει ότι η πόλη Ventura, που φιλοξενεί πάνω από 100.000 ανθρώπους, θα νιώθει σύντομα τα αποτελέσματά της. Οι εντολές εκκένωσης υπάρχουν για τουλάχιστον 1.000 κατοικίες στα ανατολικά της πόλης.
"Οι προοπτικές περιορισμού δεν είναι καλές", δήλωσε ο επικεφαλής της πυρκαγιάς της επαρχίας Ventura Mark Lorenzen. "Πραγματικά η φύση της μητέρας πρόκειται να αποφασίσει πότε θα έχουμε την ικανότητα να το εξουδετερώσουμε επειδή πιέζει σκληρά". Ο Lorenzen πρόσθεσε ότι όλοι οι πυροσβέστες μπορούν να κάνουν σε αυτό το στάδιο προσπαθούν να ξεπεράσουν τη φωτιά και να προστατεύσουν τις δομές.
Εκτός από τα σπίτια, η Unified School District της Santa Paula ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι όλα τα σχολεία της πόλης θα κλείσουν την Τρίτη λόγω της φωτιάς. Το κολλέγιο Thomas Aquinas, το οποίο περίπου 350 μαθητές παρακολουθούν, έχει επίσης εκκενωθεί.
Οι πυροσβέστες έχουν τοποθετήσει μια επιθετική στρατηγική για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, με αεροσκάφη και πρόσθετες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να σχεδιάζονται από γειτονικές πόλεις. Οι προσπάθειές τους παρεμποδίστηκαν από το σκοτάδι και τους ανέμους που αναγκάστηκαν να γειωθούν τα αεροσκάφη τη Δευτέρα το βράδυ.
more 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...