Οι Ιταλοί στέλνουν πολεμική φρεγάτα στην Κύπρο

Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού φέρεται να στέλνει η Ιταλία στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, όπου τουρκικά πλοία παρεμποδίζουν εδώ και τέσσερις ημέρες το γεωτρύπανο SAIPEM 12000, όπως μεταδίδει το κρατικό Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο την εφημερίδα La Repubblica.

Η ιταλική φρεγάτα συμμετέχει στην αποστολή του NATO «Sea Guardian» στην Ανατολική Μεσόγειο και ο διοικητής της έχει ήδη λάβει εντολή να μεταβεί στην κυπριακή ΑΟΖ, αποφεύγοντας, όμως, τις εντάσεις με τα τουρκικά πλοία.


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διακόψει τις εργασίες εξόρυξης φυσικού αεριού στην Κυπριακή ΑΟΖ αφήνει εν τω μεταξύ η ιταλογαλλική κοινοπραξία ΕΝΙ - TOTAL.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Ιταλίας ο πρόεδρος της ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκλάζι εξέφρασε έκπληξή για το μπλοκάρισμα των εξορύξεων μέσα στην Οικονομική Ζώνη της Κύπρου από τα τουρκικά πλοία.

Όπως είπε, δεν περίμενε σε καμία περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί σε αντίστοιχη εξόρυξη μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ δεν είχαμε καμία αντίδραση. Εκτίμησε πως η αντίδραση των Τούρκων έχει άλλα κίνητρα.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε για πάντα, η διάφορα αυτή δεν αφορά εμάς αλλά την Κύπρο την Τουρκία και την ΕΕ και περιμένουμε να επιλυθεί», είπε.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 17:39

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...